Νέα Porsche 911 Turbo S Exclusive Series με 607 PS [video]

Νέα Porsche 911 Turbo S Exclusive Series με 607 PS [video]

Είναι ακόμα πιο δυνατή, φινιρισμένη στο χέρι με τα ακριβότερα υλικά, και θα παραχθεί σε μόνο 500 κομμάτια.

Η Porsche ανακοινώνει ότι πρόκειται για την «πιο δυνατή και μοναδική 911 Turbo S» που έχει φτιαχτεί ποτέ από το εργοστάσιο.

Είναι βαμμένη σε ειδικό χρώμα Golden Yellow Metallic, με διακοσμητικές λωρίδες από ανθρακόνημα στο καπό και τη σκεπή. Από carbon είναι και οι πλευρικές «φούστες» στα μαρσπιέ, ενώ οι τροχοί είναι μονομπούλονοι 20 ιντσών, μαύροι με πινελιές σε μεταλλικό κίτρινο.

Πίσω, υπάρχει μια νέα ποδιά και μια μεγαλύτερη πτέρυγα από το Turbo Aerokit. Τέλος, έχει προστεθεί ένας αεραγωγός ram-air από carbon στο καπό του κινητήρα, και το σύστημα εξαγωγής είναι επίσης μοναδικό, από μαύρο ανοξείδωτο ατσάλι.

Μέσα στην καμπίνα υπάρχουν σπορ καθίσματα ρυθμιζόμενα κατά 18 έννοιες, επενδεδυμένα με διάτρητο δέρμα με σιρίτια Golden Yellow. Στο ίδιο χρώμα είναι οι ραφές και οι λογότυποι Turbo S στην οροφή από Alcantara και στα προσκέφαλα. Τέλος, τα μαρσπιέ είναι carbon και φωτιζόμενα, από το ίδιο υλικό με ένθεση χαλκού είναι άλλα διακοσμητικά στοιχεία, ενώ υπάρχει και αριθμημένη πλακέτα για κάθε αυτοκίνητο.

Ο διτούρμπινος boxer των 3,8 λίτρων αποδίδει εδώ 607 PS και 76,4 kgm ροπής. Χάρη στους 27 επιπλέον ίππους, το 0-100 km/h απαιτεί τώρα 2,9” και το 0-200 km/h μόλις 9,6”. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 330 km/h.

Για να ελέγχεται όλη αυτή η δύναμη και ροπή, έχουν τοποθετηθεί κεραμικά δισκόφρενα, τετραδιεύθυνση και το σύστημα Porsche Dynamic Chassis Control. Στάνταρ είναι επίσης το πακέτο Sports Chrono, καθώς και η ανάρτηση με το σύστημα Porsche Active Suspension Management.

Το ειδικό αυτό μοντέλο δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την μετονομασία του σχετικού τμήματος από Porsche Exclusive σε Porsche Exclusive Manufaktur. Το τμήμα αυτό του εργοστασίου αναλαμβάνει τις ειδικές παραγγελίες πελατών καθώς και τα ειδικά μοντέλα περιορισμένης παραγωγής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η παραγωγή θα περιοριστεί στα 500 αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρεκόρ στα Μέγαρα με Porsche 911 Turbo S [in-car video]

Για ακόμη μεγαλύτερη αποκλειστικότητα, ο κάθε αγοραστής Porsche 911 Turbo S Exclusive Series θα έχει τη δυνατότητα αγοράς ενός ταιριαστού ρολογιού Porsche Design από τιτάνιο, με επίστρωση μαύρου καρβιδίου του τιτανίου και πλάκα από carbon στο ίδιο χρώμα με το αυτοκίνητο.

Επιπλέον, προσφέρεται κι ένα σετ τεσσάρων αποσκευών Exclusive Series από γκρι δέρμα με χρυσοκίτρινες ραφές.

Οι αποσκευές κοστίζουν €5.474 (στη Γερμανία), το ρολόι €9.950 και το ίδιο το αυτοκίνητο €259.992. Κάντε τη σούμα και αποφασίστε…

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube