Νέα πιο προσιτή plug-in υβριδική έκδοση για το Citroën C5 X

Νέα πιο προσιτή plug-in υβριδική έκδοση για το Citroën C5 X

H Citroën πρόσθεσε στην γκάμα του C5 X μια νέα plug-in υβριδική έκδοση με ισχύ 180 PS και προχώρησε σε τεχνολογικές αναβαθμίσεις για τα C4, ë-C4 και C5 X.

Citroën C5 X

Στην ευρεία γκάμα του νέου Citroën C5 Χ έρχεται να προστεθεί το γνωστό plug-in υβριδικό σύστημα του ομίλου Stellantis με απόδοση 180 PS και 360 Nm ροπής.

To θερμικό μέρος της νέας, πιο προσιτής υβριδικής έκδοσης του C5 X, αποτελείται από έναν 1.6 lt τούρμπο κινητήρα με ισχύ 150 PS και 250 Nm ροπής, που συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 110 PS και 320 Nm ροπής.

Citroën C5 X

Το τελευταίο αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ωφέλιμη χωρητικότητας 11,3 kWh . To μοντέλο μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητες έως 135 km/h, με το εργοστάσιο να υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία έως και 62 km σε μικτές συνθήκες και 71 km στον αστικό ιστό. Η μπαταρία με φόρτιση AC ισχύος 7,4 kW μπορεί να φορτιστεί σε περίπου 1 ώρα και 40'.

Citroën C5 X

Παράλληλα, ο Γάλλος κατασκευαστής εξοπλίζει πλέον το C5 X με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Highway Driver Assist 2.0 που, μεταξύ άλλων, έχει τη δυνατότητα ημιαυτόματης αλλαγής λωρίδας με ταχύτητες από 70 έως 180 km/h και διαθέτει νέο αισθητήρα πίεσης στη στεφάνη του τιμονιού που δεν απαιτεί αντίσταση από τον οδηγό.

Citroën C4

Τέλος, τα C4 και ë-C4 απέκτησαν το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment My Citroën Drive Plus που λειτουργεί σε συνεργασία με μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας διαγωνίου 10" και όπως είναι φυσικό, διαθέτει όλα τα σύγχρονα καλούδια ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας όπως ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple Car Play.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube