Νέα Montecarlo Automobile Rascasse: Αποκάλυψη

Νέα Montecarlo Automobile Rascasse: Αποκάλυψη

Η Montecarlo Automobile, η πρώτη μονεγάσκικη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, δημιούργησε ένα 5,4λιτρο V12 σούπερκαρ για να γιορτάσει τα 30 χρόνια της

Η Montecarlo Automobile, η πρώτη μονεγάσκικη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, δημιούργησε ένα 5,4λιτρο V12 σούπερκαρ για να γιορτάσει τα 30 χρόνια της. Και το όνομα αυτού Rascasse, από τη δημοφιλή ομώνυμη στροφή του Grand Prix του Μονακό.

Το Rascasse, όπως αναφέρει η Montecarlo Automobile, αποδίδει 500 PS από έναν 5,5λιτρο V12 κατασκευής BMW, καίγοντας είτε βενζίνη είτε υγραέριο (LPG) εμπλουτισμένο με υδρογόνο. Το μοτέρ είναι το ίδιο με αυτό που φορούσε το 1998 η Rolls-Royce Silver Seraph.
 
Η Montecarlo Automobile σχεδιάζει επίσης μια πιο ισχυρή έκδοση της Rascasse που θα στηρίζεται σε υβριδικό σύστημα κίνησης, θα είναι τετρακίνητη και το θερμικό μοτέρ θα είναι με κομπρέσορα.

Η Rascasse, που θα κατασκευαστεί σε μόνο 15 κομμάτια, θα διαθέτει αφαιρούμενη οροφή και θα στοιχίζει περίπου €500.000. Στην καμπίνα, έχει γίνει εκτενής χρήση ξύλου, με ευθεία αναφορές στα πολυτελή σκάφη ταχύτητας, ενώ το σχήμα του αυτοκινήτου είναι πολύ κοντά σε αυτό των Ferrari F40 ή Ferrari Enzo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube