Νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan: τo πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής

Νέα Mercedes-Benz A-Class Sedan: τo πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής

Η νέα, κλασική 4θυρη έκδοση της A-Class ισοφαρίζει το απόλυτο ρεκόρ στον συντελεστή αεροδυναμικής οπισθέλκουσας Cd.

Τρεις μήνες αφότου αποκάλυψε την A-Class L Sedan με το μακρύ μεταξόνιο για την Κίνα, η Mercedes-Benz ξεκινάει με teasers τη διαφημιστική καμπάνια για το κανονικό μοντέλο, που θα πωλείται σε όλο τον κόσμο. 

Το πρώτο teaser αφορά στην αεροδυναμική της νέας Sedan, που θα έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,22. Ο Cd αυτός ισοφαρίζει το ρεκόρ της υπάρχουσας CLA 180 d BlueEfficiency.

Κάποιοι θα πουν ότι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο είναι το Volkswagen XL1, με Cd=0,19. Όμως φτιάχτηκαν μόνο 250 τέτοια μικρά διθέσια υβριδικά ντίζελ, οπότε το XL1 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μοντέλο παραγωγής.
 
Εξυπακούεται ότι οι τεχνικοί της Mercedes αφιέρωσαν πολύ χρόνο σε δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα. Για παράδειγμα, ειδικά πτερύγια σχεδιάστηκαν για να κατευθύνουν τη ροή του αέρα γύρω από τους εμπρός και πίσω τροχούς, ενώ οι ίδιοι οι τροχοί έχουν βελτιστοποιηθεί αεροδυναμικά. Ακόμα και τα λάστιχα είναι ειδικά φτιαγμένα. Σε κάποιες αγορές, το αυτοκίνητο θα είναι εφοδιασμένο με ένα διπλό κλαπέτο πίσω από τη μάσκα, που θα μειώνει τη ροή του αέρα προς το χώρο του κινητήρα, όταν αυτή δεν χρειάζεται.

Επιπλέον, η Mercedes επινόησε ένα νέο τρόπο σφράγισης των αρμών –π.χ. γύρω από τους προβολείς– κι έχει καλύψει με ποδιές σχεδόν ολόκληρο το κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Η νέα A-Class Sedan μελετήθηκε στο Sindelfingen της Στουτγάρδης, όπου βρίσκεται μια μεγάλη αεροσήραγγα της εταιρείας. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Rastatt, κάπου 80 km πιο μακριά, αλλά και στο Aguascalientes του Μεξικού.

Θα έχει το ίδιο μεταξόνιο 2.729 mm της A-Class χάτσμπακ, με την οποία θα μοιράζεται τους κινητήρες, τα άλλα μηχανικά μέρη, τα συστήματα ασφαλείας και τις υπόλοιπες τεχνολογίες, όπως το νέο, προηγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX. Η Mercedes υπόσχεται ότι ο χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών της Sedan θα είναι ο καλύτερος της κατηγορίας.
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz A 200 7G-DCT

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube