Νέα Mercedes-Benz C-Class 2014: Νέες πληροφορίες

Νέα Mercedes-Benz C-Class 2014: Νέες πληροφορίες

Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz C-Class θα διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις και περισσότερες εκδόσεις κινητήρα.

Οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως, αναφέρουν ότι θα διαθέτει πιο δυναμική εμφάνιση και αρκετές σχεδιαστικές ομοιότητες με την νέα S-Class.

Το ντεμπούτο της θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο στην έκθεση του Ντιτρόιτ και οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και θα μεγαλώσει περίπου 11 εκ., με το συνολικό μήκος να φτάνει τα 4,7 m. Η αύξηση αυτή των διαστάσεων, θα βελτιώσει κυρίως τον χώρο για τους πίσω επιβάτες, ενώ δεν θα «κανιβαλίσει» την προσθιοκίνητη CLA που διαθέτει διαστάσεις κοντά στην τωρινή C-Class.

Η νέα C-Class θα προσφέρεται σε τέσσερις τύπους αμαξώματος, σεντάν, κουπέ, κάμπριο και στέισον βάγκον. Η κουπέ έκδοση θα κάνει την εμφάνιση της στην Έκθεση της Γενεύης το 2015 και οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν την ίδια χρονιά. Επιπλέον, ακούγονται φήμες ότι μπορεί να ονομαστεί CLK, ένα όνομα που Mercedes-Benz το είχε παρατήσει πριν μερικά χρόνια.

Η κάμπριο εκδοχή θα διαθέτει υφασμάτινη οροφή και θα παρουσιαστεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2015, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν στις αρχές του 2016.

Η έκδοση Estate (στέισον βάγκον) θα κάνει την εμφάνισή της στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 2014, και η διάθεσή της στην αγορά θα ξεκινήσει αργότερα την ίδια χρονιά.

Η παραγωγή για την ευρωπαϊκή αγορά θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη, ενώ για αυτήν της Αμερικής στην Αλαμπάμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube