Νέα McLaren P1: O στόχος για κάτω από 7’ στο Nürburgring παραμένει

Νέα McLaren P1: O στόχος για κάτω από 7’ στο Nürburgring παραμένει

Κολάζ παρουσίασης στο κινεζικό Τύπο αφήνει να εννοηθεί ότι η P1 γυρίζει στο Nürburgring σε 6” 33” 260, αλλά η McLaren εμμένει στην αρχική της τοποθέτηση για κάτω από 7”.

Η McLaren επανέλαβε ότι ο στόχος της νέας McLaren P1 είναι να γυρίσει σε χρόνο κάτω από τα επτά λεπτά στο Nurburgring Nordschleife, παρόλο που μια φωτογραφία που εμφανίστηκε σε καλάζ και στην παρουσίαση του αυτοκινήτου στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζει ότι ένας πραγματικός χρόνος θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στο 6’ 30”.

Η φωτογραφία δείχνει ένα χρονόμετρο της πίστας σταματημένο στο 6’ 33” 260 την ίδια στιγμή που φήμες στο ίντερνετ λένε ότι η McLaren ήδη έχει γράψει ανάλογο χρόνο στο Nürburgring με την P1 των 915 PS.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της McLaren Automotive επιμένει ότι ο στόχος παραμένει για χρόνο «κάτω από τα επτά δευτερόλεπτα». Πρόσθεσε δε ότι η φωτογραφία αποτελούσε μέρος ενός κολάζ μιας παρουσίασης της P1 σε δυνητικούς πελάτες, χωρίς να γίνει κάποια ειδική αναφορά στον αναγραφόμενο χρόνο της φωτογραφίας.

Μολονότι η McLaren P1 έχει δοκιμαστεί ήδη εξαντλητικά στο Nürburgring, το τιμ δοκιμών και εξέλιξης πιστεύετσι ότι θα επιχειρήσει την επίτευξη του ρεκόρ αργότερα μέσα στο 2013. Να θυμίσουμε ότι το ρεκόρ γύρου στο Nürburgring για τα αυτοκίνητα παραγωγής κατέχει από το 2009 το Radical SR8 LM με χρόνο 6' 48”.

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube