Νέα McLaren 650S Sprint

Νέα McLaren 650S Sprint

Η 650S απέκτησε έκδοση για χρήση σε πίστα.

Η McLaren ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στο φετινό Concours d’Elegance του Pebble Beach την εξελιγμένη για πίστα έκδοση της 650S, την 650S Sprint.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η έκδοση Sprint βασίζεται στην 650S και διαθέτει αεροδυναμικά μελετημένο αμάξωμα επηρεασμένο από την αγωνιστική GT3. Αυτό μεταφράζεται σε αεριζόμενο καπό και σταθερή πίσω φτερούγα. Ακόμα, οι μηχανικοί της McLaren προχώρησαν σε αλλαγές στην ανάρτηση και το Brake Steer, ενώ τοποθέτησαν και μονομπούλονες ζάντες 19” με ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Pirelli. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η 650S Sprint διαθέτει και σύστημα ελέγχου και ρύθμισης πίεσης των ελαστικών μέσα από την καμπίνα.

Στην καμπίνα, το μόνο ίδιο με την 650S είναι η σχεδίαση. Όλος ο περιττός εξοπλισμός που προσθέτει βάρος έχει αφαιρεθεί, με μόνη εξαίρεση τον κλιματισμό. Έχει τοποθετηθεί roll cage, σύστημα πυρόσβεσης και ανθρακονημάτινα καθίσματα με ζώνες έξι σημείων.

Από πλευράς κινητήρα, αλλαγές δεν υπήρξαν στην απόδοση σε σχέση με την 650S. Η μόνη αλλαγή που υπέστη ήταν ο επαναπρογραμματισμός του κιβωτίου και του κινητήρα για βέλτιστη απόδοση στην πίστα.

Η διάθεση της νέας McLaren 650S Sprint ξεκινάει άμεσα και η τιμή της είναι 198.000 στερλίνες (περίπου 250.000 ευρώ) με φόρους.

[Πηγή: McLaren Automotive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube