Νέα Jaguar XF Sportbrake το καλοκαίρι

Νέα Jaguar XF Sportbrake το καλοκαίρι

H «στέισον» έκδοση της μεσαίας Jaguar αποκαλύφθηκε σε κάτοψη, σε φωτογραφία teaser.

H Jaguar XF Sportbrake θα διατεθεί στην αγορά από το ερχόμενο καλοκαίρι ως ανταγωνίστρια των BMW 5 Series Touring και Mercedes-Benz E-Class Estate.

H εικόνα teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η Jaguar τη δείχνει σε κάτοψη, με την πανοραμική γυάλινη οροφή της σε πρώτο πλάνο. Εξωτερικά, θα είναι ίδια με τη σεντάν έκδοση μέχρι τη μεσαία κολόνα, αλλά από εκεί και πίσω το τύπου στέισον-βάγκον αμάξωμα θα την κάνει πιο πρακτική, με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και περισσότερο «αέρα» πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar XF 2.0d 180 AT8

Η XF Sportbrake θα είναι χτισμένη πάνω στο ίδιο αλουμινένιο πλαίσιο με την 4θυρη σεντάν, και θα έχει την ίδια γκάμα κινητήρων η οποία θα εκτείνεται από τον 2λιτρο 4κύλινρο ντίζελ έως τους 3λιτρους V6 βενζίνης και πετρελαίου.

Ο νέος 2λιτρος Ingenium βενζίνης των 240 ίππων θα είναι επίσης διαθέσιμος. Το φάσμα ιπποδυνάμεων των κινητήρων θα εκτείνεται από τους 163 έως τους 380 ίππους. Η κίνηση κανονικά θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων στα βασικά μοντέλα κι ενός αυτόματου 8 σχέσεων στα πιο δυνατά και πολυτελή. Θα διατίθεται επίσης το σύστημα τετρακίνησης AWD ως έξτρα.

Η γκάμα των XF Sportbrake θα έχει ως κορωνίδα ένα μοντέλο XF S Sportbrake και όλες οι εκδόσεις θα είναι λίγο ακριβότερες από τις αντίστοιχες 4θυρες σεντάν.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube