Νέα Jaguar XE 300 Sport [video]

Νέα Jaguar XE 300 Sport [video]

Έχει τον πιο δυνατό 2λιτρο κινητήρα Ingenium σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης.

To νέο μοντέλο, που θα πλασαριστεί κάτω από την XE S V6, έχει 300 PS και 40,8 kgm ροπή.

Όμως, αντίθετα από την 6κύλινδρη XE S, που είναι πισωκίνητη, η XE 300 Sport έχει την κίνηση και στους 4 τροχούς, κάνοντας το 0-100 km/h σε 5,4”.

Εξωτερικά, η νέα XE 300 Sport διαφοροποιείται από τις ταπεινότερες XE χάρη στο μαύρο σατέν χρώμα στους καθρέφτες, το σπόιλερ και το περίγραμμα της μάσκας, ενώ και οι ζάντες της των 19 και 20 ιντσών έχουν ξεχωριστή σχεδίαση. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι τα Yulong White, Indus Silver, Santorini Black και Caldera Red (πολύ Θήρα πέφτει).

Μέσα, οι ραφές σε τιμόνι, καθίσματα και πόρτες είναι κίτρινες για σπορτίβ αντίθεση, και το κορυφαίο σύστημα πολυμέσων Touch Pro 10” είναι στάνταρ.

Για το λανσάρισμα του μοντέλου, η Jaguar ζήτησε τη συνδρομή του χρυσού ολυμπιονίκη στο πατινάζ ταχύτητας, Shaolin Sandor Liu, για να διαπιστώσει αν η XE 300 Sport μπορεί να γυρίσει πιο γρήγορα από αυτόν σε μια παγωμένη πίστα. Ο Liu χρειάστηκε 4’ 04” για ένα γύρο, ενώ η τετρακίνητη jaguar, με τον επικεφαλής εξελικτή Sean Haughley στο τιμόνι, γύρισε σε μόλις 3’ 03”, με μέση ταχύτητα 59 km/h!

H τιμή για την XE 300 Sport στην Ελλάδα ξεκινά από τις €66.100.

[Πηγή: Jaguar]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube