Νέα Jaguar F-Pace, πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη [video]

Νέα Jaguar F-Pace, πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη [video]

Ο Steven de Ploey, επικεφαλής της Jaguar παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι η F-Pace θα αποκαλυφθεί επίσημα στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η Jaguar αυτή τη στιγμή βάζει τις τελευταίες αισθητικές πινελιές στο πρώτο crossover στην ιστορία του Ιαγουάρου με το σφόδρα κατακριτέο κατά πολλούς όνομα «F-Pace».

Το αυτοκίνητο έχει απαθανατιστεί κατά κόρον σε διάφορα μέρη του πλανήτη και οι δυναμικές δοκιμές βαίνουν ήδη προς το τέλος τους. Η Jaguar έχει ήδη αρχίσει να κλιμακώνει την επικοινωνία για το επερχόμενο crossover που αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το επίσημο ντεμπούτο του F-Pace στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η νέα Jaguar F-Pace είναι κατ’ ουσίαν η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου C-X17 που είδαμε επίσης στη Φρανκφούρτη το 2013. Το αυτοκίνητο θα μοιράζεται πολλά στοιχεία με τις XE και XF, με πρώτο και κυριότερο την πλατφόρμα iQ, καθώς και την οικογένεια των 4κύλινδρων βενζινοκινητήρων και ντίζελ Ingenium.  Βέβαια, για όσους ζητούν κορυφαίες επιδόσεις, η Jaguar πιθανολογείται ότι ετοιμάζει και μια F-Pace S, με ένα κομπρεσοράτο 3λιτρο V6 των 340 ή 381 PS που γνωρίζουμε από την F-type, αλλά και μια έκδοση SVR με τον επίσης κομπρεσοράτο 5λιτρο V8 με τους 550 PS, κατά το πρότυπο του Range Rover Sport SVR.



Οι φήμες μιλούν και για μια αμιγώς ηλεκτροκινούμενη  F-Pace που θα πλαισιώσει την γκάμα του πρώτου crossover της Jaguar. Ενός μοντέλου που θα παρουσιαστεί το 2018 και θα διαθέτει αυτονομία περίπου 500 km. Η ηλεκτρική F-Pace αναμένεται να χρησιμοποιεί το ίδιο πακέτο κίνησης με ένα επίσης μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Range Rover.

[Πηγή autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube