Νέα εποχή για τη σχεδίαση των Škoda

Νέα εποχή για τη σχεδίαση των Škoda

Οι γραμμές με «περισσότερο συναίσθημα» που θα δούμε για πρώτη φορά στο επερχόμενο Scala, θα αποτελέσουν οδηγό για τις επόμενες γενιές των Škoda.

«Η εταιρεία θα κινηθεί προς μια πιο έντονη σχεδιαστική γλώσσα, προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα της πριν στην αυγή της ηλεκτρικής εποχής», δήλωσε ο αρχισχεδιαστής της Škoda, Oliver Stefani.

«Πρέπει να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα αλλάξουν και να προσαρμόσουμε την εικόνα τους από τώρα στα νέα δεδομένα, διατηρώντας στοιχεία και από το σήμερα».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή την αρχή θα κάνει το επερχόμενο μικρομεσαίο που θα ονομάζεται
Scala.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το νέο Š
koda Scala [teaser video & photos]

«Πλάι στην λειτουργικότητα, την ευχρηστία και την πρακτικότητα, στις “
Simply Clever” αξίες της εταιρείας δηλαδή, σκοπός μας είναι να προσθέσουμε και περισσότερο συναίσθημα. Αυτό βέβαια δε θα αλλοιώσει το DNA των μοντέλων μας, απλώς θα δώσει πιο κομψά μοντέλα. Όχι premium, κομψά. Και τα οποία σε καμία περίπτωση δε θα κόβουν τους δεσμούς με το παρελθόν».

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται και περισσότερα στοιχεία βασισμένα στην τεχνοτροπία «κρυστάλλων» της εταιρείας, η οποία είναι εμπνευσμένη από ένα είδος τσέχικου γυαλιού. Μάλιστα η εν λόγω τεχνική θα εξελιχθεί κι άλλο, δίνοντας μερικές εντυπωσιακές λεπτομέρειες.

Το σίγουρο είναι ότι το
Scala θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την εταιρεία, η οποία πλέον ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι μιλάμε για το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη, όπου στην πίσω πόρτα θα υπάρχει ολογράφως με μεγάλους χαρακτήρες το όνομα της Škoda.

[Πηγή:
Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube