Αυτό είναι το νέο Škoda Scala [teaser video & photos]

Αυτό είναι το νέο Škoda Scala [teaser video & photos]

H Škoda μας δείχνει επίσημα το νέο της “Golf”, έστω και καμουφλαρισμένο.

Η Škoda εξελίσσει ένα νέο μικρομεσαίο χάτσμπακ που θα αντικαταστήσει το Rapid. Θα ονομάζεται Scala και τώρα οι Τσέχοι μας δίνουν κάποιες πληροφορίες μαζί με μια σειρά από φωτογραφίες του επερχόμενου μοντέλου, με καμουφλάζ φυσικά.

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB A0 του VW Group, το Scala αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο Vision RS που είδαμε στο Σαλόνι του Παρισιού στις αρχές του μήνα και το οποίο λανσάρει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα για τη μάρκα.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει πέντε επιλογές, όλες με τούρμπο, άμεσο ψεκασμό, σύστημα stop/start, φίλτρο μικροσωματιδίων και ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, ανεξάρτητα από το καύσιμο, που μπορεί να είναι βενζίνη, ντίζελ ή φυσικό αέριο CNG. Στα δύο άκρα του φάσματος θα είναι ο 3κύλινδρος 1.0 TSI με 90 ίππους και ο 4κύλινδρος 1.5 TSI με 150 ίππους, και όλοι θα συνδυάζονται με 5άρι ή 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και με το 7άρι DSG διπλού συμπλέκτη. Θα είναι διαθέσιμη επίσης η ανάρτηση με τα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, τα φώτα LED εμπρός και πίσω, καθώς και όλα τα ενεργητικά και παθητικά συστήματα ασφαλείας του VW Group που μπορούν να ενσωματωθούν σε μοντέλο αυτής της κατηγορίας μεγέθους.

Με μήκος 4.362 mm και πλάτος 1,793 m, το Scala θα είναι λίγο πιο κοντό και στενό από ένα Golf για παράδειγμα. Θα έχει όμως μακρύτερο μεταξόνιο, στα 2.649 mm, και μεγαλύτερο ύψος, 1.471 mm. Έτσι, η Škoda λέει ότι θα προσφέρει χώρους επιβατών αντίστοιχους με εκείνους του σημαντικά μεγαλύτερου Škoda Octavia κι ένα από τα μεγαλύτερα πορτμπαγκάζ της κατηγορίας, με χωρητικότητα 467 λίτρων που θα μπορεί να αυξηθεί στα 1.410 λίτρα αν διπλώσεις τα πίσω καθίσματα.

Στο ταμπλό θα υπάρχει ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 9,25” (ή 10,25” ως έξτρα) και πλήρη συνδεσιμότητα. Το αυτοκίνητο θα έχει ακόμη καινοτόμα για την κατηγορία στοιχεία, όπως ηλεκτρικά αναδιπλούμενο κοτσαδόρο ρυμούλκησης, τη γνωστή ομπρέλα στην πόρτα του οδηγού και ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα.

«Με το νέο Škoda Scala ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία των κόμπακτ Škoda”, λέει ο CEO της εταιρείας , Bernhard Maier. «Είναι ένα εντελώς καινούργιο προϊόν, που θέτει νέα σημεία αναφοράς σ’ αυτή την κατηγορία όσον αφορά στην τεχνολογία, την ασφάλεια και τη σχεδίαση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Scala θα επαναπροσδιορίσει το κόμπακτ μοντέλο για τη Škoda».

Η παραγωγή του νέου Škoda Scala θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2019.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube