Νέα επίσημα σκίτσα του Škoda Enyaq iV

Νέα επίσημα σκίτσα του Škoda Enyaq iV

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρείας θα είναι προοδευτικό, ισορροπημένο και με αυτοπεποίθηση.

Μπορεί η επίσημη παρουσίαση του Škoda Enyaq να είναι προγραμματισμένη για την 1η Σεπτέμβρη, όμως η Skoda δια στόματος του επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού των μοντέλων της Karl Neuhold ανακοίνωσε τα ιδανικά πάνω στα οποία αναπτύχθηκε η αισθητική του νέου μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Škoda Enyaq iV: Μάθετε τα πάντα για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Škoda

Παράλληλα αποκάλυψε και μερικά νέα σκίτσα του αμαξώματος (έχει αποκαλυφθεί και ένα του ταμπλό), στα οποία φαίνονται οι δυναμικές, επίπεδες επιφάνειες που δίνουν στο Enyaq σχεδιαστική ταυτότητα άμεσα αναγνωρίσιμη ως Škoda. Ωστόσο, οι εντελώς διαφορετικές αναλογίες από τα μέχρι σήμερα SUV της εταιρείας, με πολύ πιο κοντό εμπρός μέρος και μεγαλύτερη οροφή είναι που κάνουν τη διαφορά στη σχεδιαστική γλώσσα.

Skoda Enyaq iV

Πέρα από αυτά, η καμπίνα που έχει μετακινηθεί προς τα εμπρός, η κατακόρυφη μάσκα, το μεγάλο μεταξόνιο, οι μεγάλοι τροχοί και η οροφή που χαμηλώνει προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, είναι τα υπόλοιπα βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Σύμφωνα με τον Neuhold, η εμφάνιση του Enyaq iV είναι ένα αρμονικό πάντρεμα του ντιζάιν, της ευρυχωρίας και των έξυπνων ιδεών, δηλαδή της λογικής Simply Clever που χαρακτηρίζει όλα τα Škoda. Ωστόσο δεν τα πηγαίνει καλά μόνο στην εικόνα αλλά και στην ουσία, δίνοντας για παράδειγμα συντελεστή Cd 0,27, ο οποίος είναι εξαιρετικός για τα SUV δεδομένα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube