Škoda Enyaq: Νέο teaser για το ηλεκτρικό SUV [video]

Škoda Enyaq: Νέο teaser για το ηλεκτρικό SUV [video]

Ύστερα από τη σιλουέτα του, η Škoda μας δίνει μια γεύση από το εσωτερικό του Enyaq. Η τσεχική εταιρεία θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό SUV της την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Škoda σκέφτεται ήδη την επιστροφή από τις διακοπές και την προσαρμογή στην κανονικότητα -εκτός απροόπτου. Για τον Τσέχο κατασκευαστή, η επιστροφή αυτή σηματοδοτείται από μια επίσημη παρουσίαση: Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό SUV, το Enyaq. Η φίρμα του Mladá Boleslav επιβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες ότι το e-SUV της θα κάνει την πρεμιέρα του στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, στην Πράγα, την 1η Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από ένα πρώτο teaser, μια εικόνα της σιλουέτας του αυτοκινήτου, όπου διακρινόταν το πάνω μισό του περιγράμματος του αυτοκινήτου. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα δεν ήταν και πολύ διαφωτιστική, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι έχουμε να κάνουμε με ένα MPVειδές σχήμα με κοντό εμπρός καπό και αρκετά κάθετη πίσω πόρτα. Αλλά μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, σαφώς και θα υπάρξουν περισσότερα teaser για το εξωτερικό του Enyaq.

Škoda Enyaq

Ωστόσο, γνωρίζουμε ήδη πολλά για το Enyaq, καθώς η Škoda αποκάλυψε μπόλικες τεχνικές πληροφορίες στην οδήγηση του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου. Βασισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα για EV του Ομίλου Volkswagen, τη MEB, το Enyaq έχει μήκος 4,65 m, με τους Τσέχους να ανακοινώνουν πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα 585 lt.

Το ηλεκτρικό SUV της Škoda, θα διατίθεται σε πολλές τεχνικές διαμορφώσεις, με ηλεκτρομοτέρ στον πίσω ή σε κάθε άξονα και μπαταρίες με ενεργειακή πυκνότητα 52, 58 ή 77 kWh. Η έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 77 kWh ανακοινώνεται με αυτονομία άνω των 500 km σε κύκλο WLTP.

Škoda Enyaq

Η Škoda συνέχισε σήμερα, 29 Ιουλίου, με ένα δεύτερο teaser, το οποίο αποκαλύπτει τις γραμμές του ταμπλό. Η εικόνα του αποτελεί συνέχεια αυτής του πρόσφατου Octavia, με οριζόντιο σχεδιασμό. Η μεγάλη οθόνη αφής με διαγώνιο 13 ιντσών είναι τοποθετημένη πάνω από τους κεντρικούς αεραγωγούς. Πίσω από το τιμόνι με τις δύο ακτίνες υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων με ένα μικρό γείσο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube