Νέα εμφάνιση για το Kia Ceed και αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων

Νέα εμφάνιση για το Kia Ceed και αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων

Το μικρό οικογενειακό της Kia απέκτησε φρεσκαρισμένη εμφάνιση, αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων και εμπλουτισμένο εξοπλισμό.

Η Kia προχώρησε σε ανανέωση των Ceed Hatchback, Sports Wagon και ProCeed Shooting Brake. Το άλλο σημαντικό μέλος της οικογένειας των Ceed, το crossover XCeed, θα ανανεωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Αισθητικά, τα Ceed έχουν αποκτήσει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μάσκα που τονίζει ακόμα πιο πολύ την “μύτη της τίγρης”, τον καινούριο λογότυπο και νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου. Οι αλλαγές όμως δεν είναι σε όλες τις εκδόσεις ίδιες, με αποτέλεσμα να διαφοροποιούνται ελαφρώς ανάλογα με την έκδοση (κανονική, PHEV, GT-Line και GT). Νέας σχεδίασης είναι και τα στάνταρ σε όλη την γκάμα φώτα τύπου LED, με τα πίσω της πεντάθυρης έκδοσης να παραπέμπουν σε κυψέλη. Ακόμα, η χρωματική παλέτα αποτελείται από 13 επιλογές, εκ των οποίων οι 4 είναι καινούριες.

Kia Ceed 2021 drive_gr 3

Στο εσωτερικό, πέρα από τις νέες ταπετσαρίες και τις διακοσμητικές φάσες, την παράσταση κλέβει ο έγχρωμος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3” και το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων με την έγχρωμη οθόνη αφής των 10,25”. Το τελευταίο μάλιστα έχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης του smartphone σας και μπορεί να συνδυαστεί με ηχοσύστημα της JBL 8 ηχείων.

Από πλευράς εξοπλισμού ασφάλειας, το ανανεωμένο Kia Ceed διαθέτει το εμπλουτισμένο ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Blind-spot Collision-Avoidance Assist (BCA) και το Driver Attention Warning+.

Kia Ceed 2021 drive_gr 5

Η γκάμα κινητήρων του ανανεωμένου Kia Ceed έχει εύρος ισχύος από 100 έως 204 ίππους και αποτελείται από βενζινοκίνητες εκδόσεις με τους 1.0 T-GDI (100 ή 120 PS), 1.5 T-GDI (160 PS) και 1.6 T-GDI, την πετρελαιοκίνητη με τον 1.6 CRDi και την plug-in hybrid με τον 1.6 GDi. Οι 1.0 και 1.5 T-GDI εφοδιάζονται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν και μπορούν να συνδυαστούν με το 48βολτο mild hybrid σύστημα κίνησης και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Ο 1.6 T-GDI των 204 PS της έκδοσης GT συνδυάζεται αποκλειστικά με το 7DCT. Η πετρελαιοκίνητη έκδοση των 136 PS είναι διαθέσιμη μόνο ως mild-hybrid, αλλά μπορεί να συνδυαστεί είτε με το χειροκίνητο iMT6 με τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη είτε με το ημιαυτόματο 7DCT. Η επαναφορτιζόμενη υβριδική με τον 1.6 GDi των 141 PS διατίθεται αποκλειστικά με ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το πακέτο μπαταριών του Ceed PHEV έχει χωρητικότητα 8,9 kWh και προσφέρει σύμφωνα με την Kia ηλεκτρική αυτονομία 57 km.

Η παραγωγή του ανανεωμένου Kia Ceed θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και τα πρώτα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Ευρώπης το τελευταίο τρίμηνο.

[Πηγή: Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube