Νέα έκδοση Opel Grandland GSe [video]

Νέα έκδοση Opel Grandland GSe [video]

H Opel επεκτείνει τη γκάμα των GSe μοντέλων της. Αυτή τη φορά σειρά έχει το Grandland, να δεχτεί μία δόση δυναμισμού που, μεταξύ άλλων, θα του εξασφαλίσει το 0-100 km/h σε 6,1”!

Η αρχή έγινε πριν από ένα περίπου μήνα με τα Opel Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe. Αυτά ήταν που ορίστηκε να εγκαινιάσουν τη νέα υπομπράντα «GSe», μία σειρά σπορ εκδόσεων των μοντέλων της γερμανικής εταιρίας. Η γερμανική φίρμα ωστόσο δεν χάνει καιρό και συνεχίζει ακάθεκτη με την επόμενη πρότασή της, το Opel Grandland GSe.

Εδώ ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός SUV υψηλών επιδόσεων, που να συνδυάζει τη σπορ οδήγηση με τα πλεονεκτήματα του όγκου της κατηγορίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο CEO της Opel, Florian Huettl, «Το νέο Opel Grandland GSe είναι εξαιρετικά δυναμικό, ικανό και με εντυπωσιακή σχεδίαση. Είμαστε σίγουροι ότι θα προσελκύσει πελάτες οι οποίοι, εκτός από ηλεκτροκίνηση, αναζητούν και μια σπορ οδηγική εμπειρία από το SUV τους».

Για το σκοπό αυτό οι μηχανικοί της φίρμας φρόντισαν να ρυθμίσουν κατάλληλα το setup της ανάρτησης, καθώς και αυτό του συστήματος διεύθυνσης. Διατήρησαν τη φιλοσοφία των γονάτων McPherson μπροστά και των πολλαπλών συνδέσμων πίσω, προσθέτοντας σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ με τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping).

Opel Grandland GSe

Παράλληλα, ασχολήθηκαν και με το σύστημα κίνησης. Το plug-in hybrid σύνολο που χρησιμοποιεί το Grandland GSe αποτελείται από ένα θερμικό μοτέρ 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους στον εμπρός και πίσω άξονα. Έτσι εξασφαλίζεται η κίνηση σε όλους τους τροχούς. 

Η συνολική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται στα 300 PS, με τη μέση κατανάλωση να κυμαίνεται στα 1,3 lt/100 km και τις εκπομπές CO2 στα 31-29 g/km.

Αναφορικά με τις επιδόσεις, η Opel υποστηρίζει πως η νέα της πρόταση προσφέρει την κορυφαία στην κατηγορία επιτάχυνση από στάση, ολοκληρώνοντας το 0-100 km/h σε μόλις 6,1”. Ακολούθως, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 235 km/h (με το αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί μέχρι τα 135 km/h αμιγώς ηλεκτρικά).

Opel Grandland GSe

Στη χώρα μας το νέο Grandland GSe αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2023. Η τιμή του, φυσικά, δεν έχει ανακοινωθεί, καθώς είναι ακόμα νωρίς για κάτι τέτοιο.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube