Νέα έκδοση Nissan Juke Nismo RS με 215 PS [video]

Νέα έκδοση Nissan Juke Nismo RS με 215 PS [video]

Η κορυφαία έκδοση του Juke Nismo που φέρει τα διακριτικά RS είναι το ισχυρότερο μικρό crossover σήμερα.

Η έκδοση Nismo δεν ήταν η κορυφαία εκδοχή του Nissan Juke. Στο Los Angeles Auto Show, δίπλα στο Nissan GT-R Nismo, έκανε την εμφάνισή του το Nismo RS. Ένα πιο γρήγορο Juke Nismo με ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά, με 215 PS και μπλοκέ διαφορικό στην προσθιοκίνητη εκδοχή του.

Αν τα 200 PS και τα 25,5 kgm του Nissan Juke Nismo δεν είναι αρκετά υπάρχει πλέον και η εναλλακτική, για τους κατοίκους των Η.Π.Α. τουλάχιστον, του Juke Nismo RS. Ο 1.600άρης υπερτροφοδοτούμενος DiG εδώ αποδίδει 215 PS και 29 kgm στην έκδοση που η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς χάρη στη νέα, πιο ελεύθερη εξάτμιση και σε αλλαγές στην ηλεκτρονική διαχείριση.

Στο τετρακίνητο Nissan Juke Nismo RS, που έχει κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης Xtronic (CVT), ο κινητήρας περιορίζεται σε 211 PS και ροπή ίδια με του απλού Juke Nismo (25,5 kgm). Στο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιου του προσθιοκίνητου Nissan Juke Nismo RS οι τρεις πρώτες σχέσεις είναι κοντύτερες από του απλού Juke Nismo. Ακόμα σημαντικότερη επέμβαση όμως είναι η τοποθέτηση ενός πραγματικού, μηχανικού μπλοκέ διαφορικού.



Το προσθιοκίνητο Juke Nismo RS έχει δεχθεί και επεμβάσεις αύξησης της ακαμψίας του σε κάποια σημεία, με αποτέλεσμα την αισθητή βελτίωση της αίσθησης του τιμονιού σύμφωνα με τη Nissan. Διαφορετικά σε σχέση με το Juke Nismo είναι άλλωστε και τα αμορτισέρ και τα ελατήρια του RS, χωρίς να αλλάζουν όμως το ύψος του. Οι εμπρός δίσκοι των φρένων του έχουν διάμετρο 320 mm (αντί για 300) ενώ οι πίσω είναι αεριζόμενοι (αντί για απλοί).

Εξωτερικά, το Juke Nismo RS ξεχωρίζει από το Juke Nismo μόνο χάρη στα σχετικά λογότυπα στη μάσκα και στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό όμως δεν τα μπερδεύεις με τίποτα. Τα καθίσματά του προέρχονται από τη Recaro, ενώ η στεφάνη του τιμονιού είναι ντυμένη με alcantara.

Το Nissan Juke Nismo RS θα κυκλοφορήσει στην αγορά των Η.Π.Α. στις αρχές του 2014. Άγνωστο παραμένει ακόμα το αν και πότε θα κάνει απόβαση και στην Ευρώπη.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube