Nέα Cadillac CT5 σε μέταλλο στη Νέα Υόρκη [video]

Nέα Cadillac CT5 σε μέταλλο στη Νέα Υόρκη [video]

Η νέα CT5 που λανσαρίστηκε online τον περασμένο μήνα, αποτελεί μέρος της ανανέωσης στην γκάμα της Cadillac που αντιστέκεται σθεναρά στη λαίλαπα των crossover.

H αμερικανική φίρμα πολυτελείας επενδύει με σθένος στις μπερλίνες σε μια εποχή που πολλοί αντίπαλοί της βάζουν τον ανασχεδιασμό τέτοιων μοντέλων στο χρονοντούλαπο ή και τα καταργούν εντελώς από την γκάμα τους. 

Το τελευταίο παράδειγμα της εταιρείας; Η κόμπακτ για τα αμερικανικά δεδομένα μπερλίνα CT5, ένα μοντέλο 2020 για την Cadillac που θα το χρησιμοποιήσει για να επεκτείνει την ημί-αυτόνομη –ή καλύτερα hands-free- τεχνολογία Super Cruise για την υποστήριξη του οδηγού.

Η Cadillac παρουσίασε το αυτοκίνητο online τον περασμένο μήνα, αλλά σχεδίασε την επίσημη αποκάλυψή του ακριβώς πριν από τις ημέρες του Τύπου του New York Auto Show, όπου και βρισκόμαστε για την εκλογή του World Car of the Year. Πριν από την ψηφιακή αποκάλυψη της CT5 τον περασμένο μήνα, ο Andrew Smith, εκτελεστικός διευθυντής σχεδιασμού της Cadillac, δήλωσε ότι οι «βαρετές μπερλίνες πέθαναν».

Cadillac CT5

Παρά το λυρική αυτή δήλωση, ορισμένοι αναλυτές είναι σκεπτικοί. «Το μεγάλο πρόβλημα της Cadillac αυτή τη στιγμή είναι ότι κατασκευάζει μοντέλα που είναι ανταγωνιστικά όταν χρειάζεται να σχεδιάζει μοντέλα εντυπωσιασμού», δήλωσε η Jessica Caldwell, επικεφαλής βιομηχανική αναλύτρια στο Edmunds. «Εάν η Cadillac θέλει να προσελκύσει νέους αγοραστές, θα πρέπει να ξαναβάλει το πάθος και τον ενθουσιασμό στη φίρμα. Η CT5 είναι καλή γι’ αυτό που είναι, αλλά δυστυχώς δεν είναι πιθανό να σπρώξει τις πωλήσεις της Cadillac με κανένα τρόπο».

Με την CT5, την επερχόμενη CT4 και τη CT6, η Cadillac μειώνει την γκάμα της στις μπερλίνες από τέσσερις σε τρεις, με τις XTS και CTS να καταργούνται. Να θυμίσουμε ότι η Cadillac ATS σταμάτησε να υφίσταται από πέρυσι.

Η φάσμπακ CT5, εμπνευσμένη από το πρωτότυπο Escala, θα λανσαριστεί εμπορικά το φθινόπωρο και πατά πάνω σε μια πισωκίνητη αρχιτεκτονική. Το στάνταρ μοτέρ της είναι ένας 4κύλινδρος δίλιτρος κινητήρας τούρμπο ή, προαιρετικά, ένας διτούρμπινος 3λιτρος κινητήρας V6. Και τα δύο μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Cadillac, ο δίλιτρος κινητήρας αποδίδει 240 PS και 350 Nm, ενώ ο 3λιτρος 340 άλογα και 542 Nm.

Cadillac CT5

Η CT5 είναι η δεύτερη Cadillac ύστερα από τη ναυαρχίδα της εταιρείας, τη CT6, που θα φορέσει το σύστημα Super Cruise. Το βοήθημα αυτό δεν θα είναι διαθέσιμo από το λανσάρισμα, αλλά θα προστεθεί το 2020.

Η Cadillac εργάζεται πάνω στην επέκταση του Super Cruise σε όλα τα μοντέλα της General Motors στις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της GM, Mark Reuss. Το σύστημα λειτουργεί με χαρτογράφηση ακριβείας lidar, GPS υψηλής ακρίβειας, σύστημα εποπτείας του οδηγού και ένα δίκτυο από κάμερες και ραντάρ.

https://www.drive.gr/news/kosmos/ilektrokinisi-kai-aytonomi-odigisi-gia-tis-mellontikes-cadillac

Η CT5 όμως είναι φορτωμένη και με άλλα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού: Προειδοποίηση πρόσθιας σύγκρουσης, ανίχνευση πεζών εμπρός και αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης σε χαμηλή ταχύτητα –πάλι μόνο εμπρός. Ακόμη, έξτρα, μπορούν να επιλεγούν προσαρμοζόμενο cruise control, κάμερα-καθρέφτης, αυτόματο παρκάρισμα και αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης, αυτή τη φορά εμπρός πίσω. Όσον αφορά το σύστημα πολυμέσων αυτό υποστηρίζεται από 10άρα οθόνη αφής που λειτουργεί και μέσω περιστροφικού χειριστηρίου.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Cadillac, υπό την προεδρία του Steve Carlisle, βρίσκεται στο στάδιο της αναθεώρησης των προϊόντων της, που περιλαμβάνει την λανσάρισμα ενός νέου ή ανασχεδιασμένου μοντέλου κάθε έξι μήνες κατά μέσο όρο, μέχρι το 2021. Επιπλέον, η General Motors ανακοίνωσε αλλαγή στη στρατηγική της όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, επιλέγοντας την Cadillac ως την κύρια μάρκα για ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube