Ηλεκτροκίνηση και αυτόνομη οδήγηση για τις μελλοντικές Cadillac

Ηλεκτροκίνηση και αυτόνομη οδήγηση για τις μελλοντικές Cadillac

Η General Motors θα προωθήσει την ηλεκτροκίνηση μέσω Cadillac, επενδύοντας παράλληλα στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Η General Motors ανακοίνωσε αλλαγή στη στρατηγική της όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, επιλέγοντας την Cadillac ως την κύρια μάρκα για ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως το πλήρες πακέτο συστημάτων ημι-αυτόνομης οδήγησης Super Cruise θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις Cadillac μέχρι το 2020. Για να υποστηρίξει το νέο πλάνο της, η GM έχει ήδη ανακοινώσει πως θα διπλασιάσει τις επενδύσεις για την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων και αυτόνομων μοντέλων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα BEV3 θα αποτελέσει τη βάση για ένα νέο μοντέλο της Cadillac που θα ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες προτάσεις των Tesla και Audi. Την ίδια πλατφόρμα, θα μοιραστούν μέχρι το 2023 περισσότερα από 20 μοντέλα της General Motors, τα οποία θα καλύπτουν τουλάχιστον εννιά κατηγορίες, από μικρό crossover μέχρι επταθέσιο πολυτελές SUV.

Μέχρι στιγμής, η Chevrolet ήταν η μάρκα του ομίλου με μεγαλύτερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και πρωταγωνιστή τα Chevrolet Bolt (προσιτό ηλεκτροκίνητο hatchback) και Volt (υβριδικό μικρομεσαίο), όμως η εμπορική πορεία του δεύτερου σύντομα θα σταματήσει. Η επαφή της Cadillac με το "αντικείμενο" περιοριζόταν μέχρι στιγμής στo αποτυχημένo υβριδικό coupe ELR (2013-2016) και στην υβριδική έκδοση του πολυτελούς σεντάν CT6 η οποία επίσης θα σταματήσει να παράγεται λόγω χαμηλών πωλήσεων.

Cadillac Super Cruise

 

Για σήμερα Κυριακή, η Cadillac έχει προγραμματίσει εκδήλωση για τους δημοσιογράφους όπου θα παρουσιάσει το νέο επταθέσιο crossover XT6 λίγο πριν ανοίξει η έκθεση του Detroit. Εκτός από το XT6, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η εταιρεία ετοιμάζει ολική ανανέωση της γκάμας της, με τη νέα γενιά Escalade, τα πολυτελή sedan CT4 και CT5 και την ανανεωμένη ΧΤ5.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE