Νέα BMW X4 [videos]

Νέα BMW X4 [videos]

Η BMW παρουσίασε το μεσαίου μεγέθους Sport Activity Coupe της, τη νέα X4.

Η νέα BMW X4 είχε παρουσιαστεί πέρσι την άνοιξη στην Έκθεση της Σαγκάης σε μορφή πρωτότυπου και τώρα, ένα χρόνο μετά, ήρθε ο καιρός να μπει στην παραγωγή.

Το νέο μεσαίου μεγέθους Sport Activity Coupe (SAC) της BMW, βασίζεται στην Χ3 και υιοθετεί σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το μεγαλύτερο SAC της εταιρείας, την X6. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η σχεδίαση του αμαξώματος παραπέμπει σε κουπέ, με την γραμμή της οροφής να αρχίζει να χαμηλώνει αμέσως μετά την θέση του οδηγού. Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει ο σπορ προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, το μυώδες καπό και τα χαρακτηριστικά φώτα των μοντέλων της BMW, ενώ απαρατήρητοι δεν περνούν και οι μεγάλοι θόλοι των τροχών. Πίσω, συναντάμε φώτα τύπου LED σε σχήμα L ειδικά σχεδιασμένα για την X4, με την εικόνα να συμπληρώνει ο σπορ προφυλακτήρας.

Σε σχέση με την X3, η X4 είναι 14 mm μακρύτερη (4,671 mm), 36 mm χαμηλότερη (1,624 mm) και 36 mm πιο κοντά στο έδαφος. Παρά το γεγονός, ότι η X4 είναι χαμηλότερη συνολικά, ο οδηγός και ο συνοδηγός κάθονται 20 mm χαμηλότερα και οι δύο πίσω επιβάτες 28 mm. Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με το πίσω κάθισμα 2θέσιου σχεδιασμού αλλά που καθίζει τρεις, συμβάλουν στην κουπέ αίσθηση που αποκομίζουν οι επιβαίνοντες. Η πίσω πέμπτη πόρτα κρύβει χώρο αποσκευών 500 λίτρων και σε περίπτωση αναδίπλωσης της πλάτης πίσω καθίσματος (40/20/40) φτάνει τα 1.400 λίτρα.

Οι κινητήρες που απαρτίζουν την γκάμα της νέας BMW Χ4 είναι τρεις βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Ο βασικός κινητήρας βενζίνης που εφοδιάζει την xDrive20i είναι ο 2λιτρος 4κύλινδρος TwinPower Turbo με απόδοση 184 ίππους και 27,5 kgm ροπής και ακολουθεί η xDrive28i με τον ίδιο κινητήρα αλλά με απόδοση 245 ίππους και 35,7 kgm ροπής. Στην κορυφή της γκάμας των βενζινοκινητήρων βρίσκεται η έκδοση xDrive35i με τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά TwinPower Turbo των 306 ίππων και των 40,8 kgm ροπής.

Η βασική έκδοση πετρελαιοκινητήρα είναι η xDrive20d που εφοδιάζεται τον 2λιτρο 4κύλινδρο TwinPower Turbo των 190 ίππων και των 40,8 kgm ροπής. Αμέσως μετά συναντάμε την έκδοση xDrive30d με τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά TwinPower Turbo των 258 ίππων και των 57,1 kgm ροπής και στην κορυφή της γκάμας των ντίζελ εκδόσεων βρίσκουμε την έκδοση xDrive35d με 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά TwinPower Turbo απόδοσης 313 ίππων και 64,2 kgm ροπής. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6, ενώ όλοι συνδυάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχύτητων, πλην της xDrive20d που το προσφέρει στον έξτρα εξοπλισμό.

Η παραγωγή της νέας BMW X4 θα ξεκινήσει άμεσα, με τον βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα, προηγμένο σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης με μεγάλη συνδεσιμότητα, δερμάτινο τιμόνι, σπορ σύστημα διεύθυνσης μεταβλητού λόγου, σύστημα Performance Control και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube