Mία μικρή γεύση της επερχόμενης BMW X2

Mία μικρή γεύση της επερχόμενης BMW X2

Λίγο πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της δεύτερης γενιάς της BMW X2, οι Βαυαροί μας δίνουν, μέσω Instagram, μία εικόνα του SUV τους.

BMW X2

Εν αναμονή της επίσημης παρουσίασης της ανανεωμένης BMW X2, η εταιρεία δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της στο Instagram ένα teaser βίντεο του αυτοκινήτου.

Όπως θα περίμενε κανείς, το βίντεο δεν αποκαλύπτει και πάρα πολλά στοιχεία αναφορικά με την επερχόμενη BMW X2. Είναι όμως αρκετό για να μπορέσουμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη σχεδίασή της.

H σιλουέτα της επερχόμενης Χ2 έχει αλλάξει σημαντικά, μίας και το αμάξωμά της είναι πλέον κουπέ, με μία κεκλιμένη γραμμή οροφής, μιμούμενη τις μεγαλύτερες αδερφές της Χ4 και Χ6. Επιπροσθέτως, οι φωτιζόμενες γρίλιες του ψυγείου διαφέρουν από το σχήμα που έχουν οι αντίστοιχες γρίλιες της X1. Θα μπορούσαμε να πούμε μάλιστα, πως προσομοιάζουν κατά τι περισσότερο με τις γρίλιες της ανανεωμένης Χ6, αν και φαίνεται ότι οι αναλογίες είναι ελαφρώς διαφορετικές.

Είναι δεδομένο πως η επερχόμενη BMW X2 θα αποκτήσει και ηλεκτρική παραλλαγή, που θα ακούει στο όνομα iX2

Η ανανεωμένη BMW X2 βασίζεται στην πλατφόρμα FAAR της BMW, όπως ακριβώς και η τρέχουσα BMW X1, κάτι που σημαίνει ότι το κουπέ SUV θα διατίθεται στην αγορά αποκλειστικά με 4κύλινδρους κινητήρες, βενζίνης και ντίζελ. Διαθέσιμα θα είναι φυσικά και plug-in υβριδικά σύνολα, όπως επίσης και ήπια υβριδικές εκδόσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BMW (@bmw)

 

Η M35i, η ισχυρότερη έκδοση της BMW X2 θα φορά έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 lt συνολικής απόδοσης 312 ίππων. Κάτι παραπάνω από βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η παρουσία μίας ηλεκτρικής παραλλαγής, του μοντέλου, με όνομα iX2, η οποία θα κατασκευάζεται μαζί με την iX1 στη Γερμανία.

Εκτός από την ίδια μονάδα παραγωγής με την iX1 θα μοιράζεται και το ίδιο κινητήριο σύνολο. Για την ακρίβεια θα μοιράζεται το ίδιο κινητήριο σύνολο (ένας κινητήρας σε κάθε άξονα) με την τετρακίνητη εκδοχή της iX1, το οποίο είναι ικανό να αποδίδει 313 ίππους και 494 Nm ροπής.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου SUV της BMW είναι δρομολογημένη για το τέλος του τρέχοντος έτους, οπότε και θα γίνουν γνωστές ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τις προδιαγραφές, τις επιδόσεις αλλά και τιμές της ολοκαίνουριας BMW X2.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube