«Ναι» σε Auris 1.6 D-4D, πιθανό «όχι» σε δυνατότερη GT86 από την Toyota

«Ναι» σε Auris 1.6 D-4D, πιθανό «όχι» σε δυνατότερη GT86 από την Toyota

Καλά νέα για όσους ήθελαν έναν diesel μεσαίου κυβισμού στη γκάμα της Toyota, αλλά όχι και τόσο για όσους περιμένουν μια πιο δυνατή GT86.

Ο κινητήρας 1.6 D-4D με τον οποίο λανσαρίστηκε το νέο Toyota Verso θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της Toyota. Από την άλλη μεριά η έλευση μιας δυνατότερης έκδοσης της GT86 δεν είναι καθόλου σίγουρη, λόγω των χαμηλών πωλήσεων του σπορ κουπέ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο 1.600άρης turbodiesel των 112 PS και 27,5 kgm του νέου Toyota Verso, προέλευσης BMW, πρόκειται να τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρίας. Αλλά μάλλον θα ακολουθήσουν και άλλοι, αφού όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος R&D της Toyota Gerald Killmann «μια ολόκληρη οικογένεια εγκάρσιων κινητήρων diesel» έρχεται από τη BMW για χρήση σε διάφορες εφαρμογές.

Σύμφωνα με τον Gerald Killmann σύντομα θα δούμε τον 1.6 D-4D στα Auris και Auris Touring Sports αλλά και στο RAV4. Μια κίνηση απαραίτητη ώστε να δυσκολέψει τη ζωή των αντίστοιχων Honda Civic και CR-V 1.6 i-DTEC. Το Toyota Auris ήδη είναι 5ο σε πωλήσεις μικρομεσαίο στην Ευρώπη, και με την υιοθέτηση ενός καλού diesel στη γκάμα αναμένεται να τα πάει ακόμα καλύτερα.

Τα νέα για την Toyota GT86 όμως δεν είναι τόσο καλά. Το προσιτό σπορ κουπέ στις περισσότερες αγορές παγκοσμίως δεν φτάνει τους στόχους πωλήσεων που είχαν τεθεί από την Toyota. Ο Gerald Killmann μάλιστα δεν γνωρίζει τι ακριβώς φταίει για τις χαμηλές πωλήσεις, με δεδομένη την ενθουσιώδη κριτική του αυτοκινήτου από τον τύπο.

«Ίσως και να χρειαζόταν έναν πιο δυνατό κινητήρα», δήλωσε ο Killmann, «όμως όσο οι πωλήσεις παραμένουν τόσο χαμηλά είναι δύσκολο να δοθεί το πράσινο φως για μια δυνατότερη έκδοση, όπως και για μια ανοιχτή». Ακούγεται σαν ένα αδιέξοδο από το οποίο δύσκολα θα βγει η Toyota, όσο κι αν θα το θέλαμε όλοι.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube