Μπαίνει στην πρίζα η νέα Mercedes-AMG GLE 53

Μπαίνει στην πρίζα η νέα Mercedes-AMG GLE 53

Οι Γερμανοί προχώρησαν στην αποκάλυψη της plug-in hybrid έκδοσης της Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid.

H Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid ουσιαστικά έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις 43 και 63, αξιοποιώντας την PHEV τεχνολογία.

Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση, η νέα Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid έρχεται με μία ελαφρώς αναθεωρημένη μάσκα, καθώς επίσης και πιο επιθετικό προφυλακτήρα. Στο πλάι υπάρχουν ποδιές, ενώ πίσω ο διαχύτης με τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης ολοκληρώνουν τον αγριεμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην αγορά ως SUV αλλά και ως Coupé αμάξωμα.

Πληθωρικές είναι και οι ζάντες του μοντέλου, με την αρχική τους διάσταση να είναι στις 21”. Όσοι όμως το επιθυμούν μπορούν να εξοπλίσουν το αυτοκίνητό τους με τις ακόμα μεγαλύτερες ζάντες που μπορούν να φτάσουν και τις 23”.

Η Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid με τους 543 PS και τα 749 Nm ροπής ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 km/h σε 4,7", με την τελική της ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 km/h

Mercedes-AMG GLE 53 PHEVδ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανακοινώθηκαν οι τιμές της νέας Mercedes-Benz CLA

Το εσωτερικό εκφράζει την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια της Mercedes-AMG, με τις δερμάτινες επενδύσεις και το alcantara να αγκαλιάζει την GLE 53 Hybrid. Τα μπάκετ της μοιάζουν εξαιρετικής ποιότητας, ακολουθώντας την συνολική σχεδίαση της καμπίνας.

Οι οθόνες του συστήματος  infotainment MBUX είναι πλέον ρυθμισμένες ώστε να δείχνουν και επιπλέον συγκεκριμένα στοιχεία όπως η κατάσταση φόρτισης και η εναπομένουσα ηλεκτρική αυτονομία.

Κάτω από το καπό του PHEV των Γερμανών συναντάται ο 3,0 lt 6κύλινδρος βενζινοκινητήρας της μάρκας, ο συνεπικουρούμενος από έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μία μπαταρία 31,2 kWh.

Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει στην Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid 543 PS (+108 PS) και 749 Nm ροπής. Κάπως έτσι, το luxury SUV της Mercedes-AMG μπορεί να φτάσει στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 4,7”, με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Mercedes-AMG GLE 53 PHEV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημη πρώτη για τις Mercedes-Benz E-Class και EQE SUV

Με τέτοιο γκάζι και βάρος που ξεπερνά τους δύο τόνους, δεν προξενεί εντύπωση πως η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση AMG Ride Control+ και το σύστημα τετραδιεύθυνσης έχουν ρυθμιστεί εκ νέου. Μαζί τους και τα κεραμικά δισκόφρενα, τα οποία αποτελούν μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού.

H αυτονομία του μοντέλου μπορεί να φτάσει τα 86 km για την έκδοση με το SUV αμάξωμα και τα 87 km στην έκδοση με το Coupé. Όταν κινούμαστε με ρεύμα, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 140 km/h. H μπαταρία τέλος, με γρήγορο φορτιστή συνεχούς ρεύματος 60 kW μπορεί να φορτιστεί από 10% έως 80% μέσα σε 20 λεπτά.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες για τις τιμές της επερχόμενης GLE 53 Hybrid, θεωρείται όμως πάρα πολύ πιθανό η τιμή της να ξεπερνά τις €120.000.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube