Λεφτά για BMW Μ και Mercedes-AMG, υπάρχουν!

Λεφτά για BMW Μ και Mercedes-AMG, υπάρχουν!

Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση και η κρίση δεν επηρεάζουν τις BMW M και Mercedes-AMG που βλέπουν τα αυτοκίνητα τους να καταγράφουν υψηλές πωλήσεις το 2023.

BMW M XM

Στην πλειονότητά τους, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων καταγράφουν ανοδικές πωλήσεις το 2023 και οδηγούνται σε μια θετική χρονιά. Μια πιο προσεκτική ματιά στα στοιχεία της αγοράς από τις αρχές του έτους όμως, αποκαλύπτει ότι αυτοί που πρέπει να πανηγυρίζουν περισσότερο απ’ όλους είναι οι κατασκευαστές πολυτελών, σπορ και γενικότερα ακριβών αυτοκινήτων.

Η BMW για παράδειγμα και πιο συγκεκριμένα, το τμήμα BMW M του Βαυαρού κατασκευαστή, σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων στην Ευρώπη, πούλησε πάνω από 19.600 αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 58% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αντίστοιχες πωλήσεις σημείωσε και στις ΗΠΑ μέχρι τον Ιούνιο, όπου ταξινόμησε περίπου 16.400 αυτοκίνητα. 

Σημειώνουμε ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο τα «πραγματικά» Μ μοντέλα της BMW όπως οι M3, M4 και XM και δεν περιλαμβάνουν εκδόσεις από τη συμβατική γκάμα μοντέλων της BMW που χρησιμοποιούν το γράμμα Μ. Πρόκειται δηλαδή για μοντέλα με εξαψήφια τιμή αγοράς.

Αναφορικά με την πληθωρική ΧΜ, το θηριώδες SUV επιδόσεων τα πήγε αρκετά στις ΗΠΑ, όπου πουλήθηκαν 1.171 αυτοκίνητα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ περίπου άλλα τόσα πουλήθηκαν το ίδιο διάστημα και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Εξίσου καλή χρονιά έχει και ο μεγάλος αντίπαλος της BMW, η Mercedes-Benz, με το αντίστοιχο τμήμα της. Οι πωλήσεις της Mercedes-AMG στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 57% στο πρώτο εξάμηνο του έτους, με 13.700 μονάδες να καταγράφονται.

Mercedes G63

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση στην περίπτωση της AMG είναι το μοντέλο που πρωτοστατεί στις πωλήσεις της. Αυτό δεν είναι άλλο από την θηριώδη G63, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο των συνολικών της πωλήσεων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube