Μόνο με ηλεκτροκινητήρες o διάδοχος του Opel Grandland

Μόνο με ηλεκτροκινητήρες o διάδοχος του Opel Grandland

O διάδοχος του Opel Grandland θα έρθει αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και θα μπει στην παραγωγή το δεύτερο μισό του 2024.

Opel Grandland

Ο Γερμανός κατασκευαστής ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του Opel Grandland ο οποίος θα είναι αμιγώς ηλεκτρικός και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που διατηρεί η φίρμα στο Eisenach της Γερμανίας. 

Για την παραγωγή του, η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει πάνω από €130 εκατ. έτσι ώστε η μονάδα παραγωγής να υποστεί τις κατάλληλες μετατροπές.

Opel Grandland

Το νέο SUV της Opel θα μπει στην παραγωγή το δεύτερο μισό του 2024 και θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium του Ομίλου Stellantis. H τελευταία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα με μήκος από 4,2 έως 5 m, φιλοξενώντας μπαταρίες χωρητικότητας από 87 μέχρι 107 kWh που θα μπορούν να προσφέρουν αυτονομία έως και 700 km.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Stellantis τα μοντέλα της πλατφόρμας STLA Medium θα έχουν ισχύ από 170 έως 449 ίππους.

Opel Grandland

Από την πλευρά του, ο CEO της Opel, Florian Huettl δήλωσε ότι ο ερχομός του ηλεκτρικού διαδόχου του Grandland «αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας που θέλει μέχρι το 2028 να έχουμε μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα».

Η Opel, ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν ο ερχομός του νέου ηλεκτρικού SUV θα σημάνει παράλληλα και τους τίτλους τέλους για το συμβατικό Grandland που βρίσκεται σήμερα στις αγορές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube