Mitsubishi: Νέα οικογένεια υβριδικών SUV μέχρι το 2020

Mitsubishi: Νέα οικογένεια υβριδικών SUV μέχρι το 2020

Στη Mitsubishi εργάζονται σε πλήρη ρυθμό, ώστε στο τέλος της επόμενης πενταετίας να έχουν διαθέσιμη μια εντελώς καινούργια γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών SUV.

Ο απώτερος στόχος της εταιρίας, είναι να εδραιωθεί ως ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον κατασκευαστής. Επίσης, με τα νέα της, μη σκληροτράχηλα μοντέλα, θέλει να ανεβάσει το ειδικό βάρος της φίρμας, κοντά στο premium κομμάτι της αγοράς. Το πλάνο της Mitsubishi, περιέγραψε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής Osamu Masuko. Αφορμή για τη νέα προσέγγιση αποτέλεσαν οι εκπληκτικές πωλήσεις του Outlander PHEV, που στην Αγγλία έφτασαν σε υπερδιπλάσιο αριθμό από το πολύ πιο προσιτό Nissan Leaf. 
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Masuko είπε πως η γκάμα το 2020 θα περιλαμβάνει πέντε SUV, εκ των οποίων τα τέσσερα θα είναι είτε υβριδικά είτε ηλεκτρικά. Το κάτω όριο θα βρίσκεται στο μέγεθος του σημερινού ASX, ενώ το άνω όριο θα είναι στο μέγεθος της τελευταίας γενιάς Pajero. Ανέφερε δε, πως ήδη υπάρχουν σχέδια για ένα απολύτως ηλεκτρικό ASX, όμως οι τελικές λεπτομέρειες δεν έχουν αποφασιστεί. Σίγουρα το πρωτότυπο eX Concept που περιμένουμε στην έκθεση αυτοκινήτου του Tokyo θα μας δώσει μια παραπάνω ιδέα για το νέο, απολύτως ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης. Τα δυο νέα μοντέλα θα συμπληρώσουν την γκάμα τοποθετούνται το ένα ανάμεσα στο ASX και το Outlander, και το άλλο ανάμεσα στο Outlander και το επόμενο Pajero. Το τελευταίο μπορεί να λέγεται Pajero Sport και θα είναι ένα παραδοσιακό, καθαρόαιμο τετρακίνητο.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube