ΜΙΝΙ: To Traveller επιστρέφει ύστερα από 60 χρόνια ως e-MPV

ΜΙΝΙ: To Traveller επιστρέφει ύστερα από 60 χρόνια ως e-MPV

To 1960 λεγόταν Traveller στη Morris και Countryman στην Austin και ήταν το στέισον Mini. Μια τέτοια έκδοση βαν λοιπόν επιστρέφει στην γκάμα της MINI, 100% ηλεκτρική και δίπλα στις θερμικές εκδόσεις.

Το 1960, η British Motor Corporation, άλλως BMC, αποκάλυπτε ένα είδος μικρού επαγγελματικού αυτοκινήτου που του έμελλε να γίνει το πιο σνομπ από τα Mini. 

To αυτοκίνητο αποκαλείτο με διάφορα ονόματα ανάλογα με τις μάρκες της BMC που το εμπορεύονταν, όπως Countryman για την Austin ή... Traveller, για τη Morris –θα επανέλθουμε με εκτενή αναφορά στην ενότητα «Classic» σύντομα.

Ένα όνομα που αναμένεται να κάνει την επάνοδό του στην γκάμα της σημερινής MINI, σύμφωνα με τους συναδέλφους του Autocar. Η βρετανική εταιρεία σχεδιάζει εδώ και κάμποσα χρόνια ένα ηλεκτρικό MPV που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε αντίπαλο δέος στο μοναδικό αυτοκίνητο του είδους που υπάρχει σήμερα στην αγορά: Στη Mercedes-Benz B-Class, ειδικά μάλιστα που πρόσφατα ο Peter Henrich, αντιπρόεδρος προϊόντος της ΒΜW, επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξη τον «θάνατο» των 2 Series Active Tourer και Gran Tourer.

Η Mini προσανατολίζεται ολίγον κατ’ ολίγον προς τον ηλεκτρισμό, ύστερα και από το λανσάρισμα του θερμικού μοντέλου, με την επιλογή ενός BEV και μάλιστα MPV, τύπος αυτοκινήτου πρωτόφαντος στην βρετανική φίρμα ύστερα από την εξαγορά της από την BMW. Το Traveller θα πάρει το επίθεμα «SE» στην ηλεκτρική έκδοσή του, όπως και το Cooper, και θα εμφανιστεί στους καταλόγους αργότερα.

Το Traveller θα συγκατοικεί στην γκάμα με δύο ακόμη μοντέλα με οικογενειακό προσανατολισμό στον κατάλογο της MINI: Το Clubman και το Countryman.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube