BMW: Τέρμα οι 2 Series Active Tourer και Gran Tourer

BMW: Τέρμα οι 2 Series Active Tourer και Gran Tourer

Ο Peter Henrich, αντιπρόεδρος προϊόντος της γερμανικής φίρμας, επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξη τον «θάνατο» και των δύο μοντέλων.

Παρόλο που η εταιρεία είχε προχωρήσει ήδη στην κατάργηση της 7θέσιας παραλλαγής, Gran Tourer, τα λόγια του Henrich επιβεβαιώνουν τώρα ότι και η 2 Series Active Tourer θα έχει την ίδια τύχη με τη μεγαλύτερη αδελφή της και δεν θα έχει διάδοχο. Έτσι, η ιστορία και των δύο μοντέλων διήρκεσε μόνο μία γενιά, η οποία μάλιστα προσφάτως υπέστη και ένα φρεσκάρισμα.

Όπως είχαμε επισημάνει νωρίτερα μέσα στη χρονιά, τα MPV περνούν σε παγκόσμιο επίπεδο δύσκολες ώρες, με αυτά του Μονάχου να μην αποτελούν εξαίρεση. Οι τάσεις της αγοράς δείχνουν σαφώς προς την αντίθετη κατεύθυνση από τα MPV, ως εκ τούτου και οι πωλήσεις των πολυμορφικών της BMW, χωρίς να είναι δραματικές, βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Πέρυσι και τα δύο μοντέλα πούλησαν 68.000 αυτοκίνητα, σε σύγκριση με τα 100.000+ του 2017. Επίδοση που τελικά οδήγησε το Μόναχο στην απόφαση να καλύψει αυτήν την κατηγορία, με μοντέλα από άλλες κατηγορίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube