Η επόμενη γενιά του MINI Cooper θα έχει τρεις πόρτες

Η επόμενη γενιά του MINI Cooper θα έχει τρεις πόρτες

Το παραδοσιακό τρίθυρο hatchback θα παραμείνει ο πυρήνας της MINI.

Η τέταρτη γενιά του MINI Hatch που θα παρουσιαστεί το 2023, θα παραμείνει πιστή στο δόγμα του τρίθυρου αμαξώματος με σχεδιαστικές αναφορές στο κλασικό μοντέλο και συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις. Η είδηση έρχεται σε μια εποχή που οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν εγκαταλείψει τα τρίθυρα αμαξώματα και προσφέρουν μόνο πεντάθυρα μοντέλα, εκτός από λιγοστές εξαιρέσεις ανάμεσα στις οποίες είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό FIAT 500e.

Ο CEO της MINI, Bernd Körber, δήλωσε πως η επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου θα αποτελέσει το μεγαλύτερο άλμα εξέλιξης από την πρώτη μετενσάρκωση του MINI που έγινε υπό τον έλεγχο της BMW το 2001. Παρόλα αυτά, το MINI θα παραμείνει πιστό στις γραμμές στις οποίες μας έχει συνηθίσει η εταιρεία, ενώ θα μικρύνει σε διαστάσεις σε σύγκριση με το υφιστάμενο μοντέλο. Όσον αφορά τα συστήματα κίνησης, θα υπάρχουν βενζινοκίνητες και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Ο Bernd Körber παρομοίωσε το MINI με την Porsche 911 ως προς τη διαχρονικότητα και τη λογική πίσω από την εξέλιξή του σε κάθε γενιά: «Η 911 πρέπει να εξελίσσεται με προσοχή στο χρόνο, καθώς εκφράζει τις αξίες της Porsche. Είναι παρόμοιο για εμάς, και επίσης παρόμοιο είνια το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο η Porsche έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός και τώρα προσφέρει μια πολύ ευρύτερη γκάμα. Αυτό που έχει σημασία, είναι ολόκληρη η γκάμα μας να έχει το DNA του Mini. Μετά από περισσότερα από 60 χρόνια, είναι απαραίτητο για τη φίρμα να κάνει ένα γενναίο βήμα προς τα εμπρός, αλλά να παραμείνει και πιστή στον πυρήνα της και αυτό είναι το τρίθυρο hatchback.»

Όπως αναφέρει ο Oliver Heilmer, υπεύθυνος σχεδιασμού της MINI, η ομάδα του εργάζεται καθημερινά για την επίτευξη μιας ισορροπίας ανάμεσα στην πλούσια κληρονομιά της βρετανικής φίρμας και στην ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της αισθητικής της. Έτσι, παρόλο που θα δούμε μοντέλα τα οποία θα ξεφεύγουν από τα σημερινά πρότυπα, η στρατηγική των σχεδιαστών όσον αφορά το βασικό MINI Hatch θα είναι συντηρητική.

«Καθώς πλησιάζουμε στη νέα γενιά του τρίθυρου hatchback, τόσο πιο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε ώστε να μην αλλάξουμε υπερβολικά πολλά πράγματα μέσα σε ένα βήμα. Θα κρατήσουμε όλα αυτά που καθορίζουν ένα Mini, και αυτό δεν αφορά μόνο σχεδιαστικά στοιχεία, αλλά και αναλογίες, αίσθηση συμπαγών διαστάσεων και φιλική προσωπικότητα.»

*Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο είναι ψηφιακά επεξεργασμένη και δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει η νέα γενιά του MINI, όμως δε σχετίζεται με την εταιρεία η οποία δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα επίσημες εικόνες ή σκίτσα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube