Μία πρώτη γεύση από το Škoda Enyaq Coupé iV

Μία πρώτη γεύση από το Škoda Enyaq Coupé iV

Η Škoda θα παρουσιάσει την κουπέ έκδοση του Enyaq iV στις 31 Ιανουαρίου και ισχυρίζεται ότι είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στην κατηγορία του.

To Škoda Enyaq Coupé iV αποτελεί την τσέχικη εκδοχή του Volkswagen ID.5. Από τα πρώτα σχέδια που δημοσιεύτηκαν, φαίνεται ότι ο κατασκευαστής πρόσθεσε στη νέα έκδοση του Enyaq iV πέρα από την οροφή με κουπέ επιρροές και ένα πιο επιθετικό σχεδιαστικά εμπρός μέρος. 

Η Škoda ισχυρίζεται ότι το ηλεκτρικό κουπέ-SUV της έχει τον καλύτερο συντελεστή οπισθέλκουσας στην κατηγορία του με μόλις 0,234 Cd. Κάτι που όπως είναι φυσικό, βελτιώνει την αποδοτικότητα του. 

Škoda Enyaq Coupé iV

Εκτός απροόπτου, το νέο ηλεκτρικό από την Τσεχία θα μοιράζεται τα σύνολα ηλεκτροκινητήρων-μπαταρίας με το απλό Enyaq iV. Θυμίζουμε ότι το Εnyaq 50 χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 148 PS και μπαταρία χωρητικότητας 52 kWh. Το Enyaq iV 60 είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 58 kWh. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 180 PS και κινεί τους πίσω τροχούς. Το Enyaq iV 80 έχει επίσης κίνηση στους πίσω τροχούς, με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 204 PS και είναι εφοδιασμένο με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας 77 kWh.

Το Enyaq iV 80x είναι εξοπλισμένο με τη μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί επίσης ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα 80 kW στον εμπρός άξονα, εξασφαλίζοντας κίνηση και στους δύο άξονες. Μαζί, οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνολικά 265 PS. 

Škoda Enyaq Coupé iV

Το Enyaq Coupé iV θα διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή, ως μέρος του βασικού εξοπλισμού και το διάκοσμο της καμπίνας που γνωρίζουμε από τη SUV εκδοχή του. Όσον αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις, με μήκος 4.653 mm και ύψος 1.617 mm, το κουπέ είναι τέσσερα χιλιοστά μακρύτερο από το Enyaq iV και ένα χιλιοστό ψηλότερο. Στα 1.879 mm και 2.765 mm αντίστοιχα, το πλάτος και το μεταξόνιο και των δύο μοντέλων είναι πανομοιότυπα, ενώ ο χώρος αποσκευών 570 lt του κουπέ είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα 585 lt του SUV.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο ηλεκτρικό SUV θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι την επίσημη παρουσίαση του στις 31 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube