Μια Maserati Levante GTS για τον Ray Allen [video]

Μια Maserati Levante GTS για τον Ray Allen [video]

Ο πρώην παίχτης του NBA συνεργάστηκε με τους σχεδιαστές της Maserati στα πλαίσια του προγράμματος ONE OF ONE.

Η Maserati παρουσίασε στην Έκθεση Νέας Υόρκης μια ειδική έκδοση της Levante GTS που σχεδιάστηκε για τον πρώην παίχτη του ΝΒΑ και κάτοχο δύο πρωταλημάτων Ray Allen.

Η Maserati Levante GTS ONE OF ONE είναι εμπνευσμένη από την πόλη του Miami, εκεί που ο Ray Allen κατέκτησε το δεύτερο και τελευταίο τίτλο του πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Το αμάξωμα του μοντέλου είναι βαμμένο σε απόχρωση "Blu Astro" με τριπλή επίστρωση, η οποία έχει δεχθεί ειδική επεξεργασία για να συνδυάζει μεταλλική και ματ υφή.

Οι εντυπωσιακές ζάντες 22" είναι βαμμένες σε deep dark chrome όπως και οι απολήξεις της εξάτμισης, τα εμβλήματα, η γρίλια και οι εισαγωγές αέρα, με τις ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες σε καθρέπτες και χειρολαβές να συμπληρώνουν την εικόνα.

Maserati Levante GTS for Ray Allen

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μπλε χρώμα με τις επενδύσεις σε ταμπλό, πόρτες και καθίσματα να αποτελούνται από υψηλής ποιότητας δέρμα που θυμίζει σε απόχρωση το ύφασμα του τζιν (blue denim). Επιπλέον βρίσκουμε αρκετές επενδύσεις από ανθρακονήματα με ενσωματωμένο μπλε νήμα μέσα στη δομή τους, τα οποία παραπέμπουν στα χρώματα και τα κτήρια της παραθαλάσιας πόλης του Miami.

Πίσω από τα προσκέφαλα είναι ραμμένη η υπογραφή του Ray Allen με τη φιγούρα του να σουτάρει, ενώ το όνομά του βρίσκεται επίσης στα πατήματα των μαρσπέ που αναγράφουν Maserati by Ray. Συνεχίζοντας τις αναφορές στο αγαπημένο άθλημα του ιδιοκτήτη, τα πατάκια είναι κατασκευασμένα από διχτάκι του μπάσκετ σε συνδυασμό με το αφρώδες υλικό XL Extralight που θυμίζει σόλες αθλητικών παπουτσιών.

Maserati Levante GTS for Ray Allen

Μηχανικά, το αυτοκίνητο δεν έχει δεχθεί επεμβάσεις, δηλαδή φορά τον γνωστό 3.8 V8 Twin Turbo με απόδοση 550 PS που συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης Q4 Intelligent All-Wheel Drive και επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 4,2” και τελική ταχύτητα 292 km/h.

Το πρόγραμμα ONE OF ONE επιτρέπει στους πελάτες της Maserati να προσωποποιήσουν το δικό τους μοντέλο μέσα από χιλιάδες επιλογές για το εξωτερικό και το εσωτερικό, σε συνεργασία με την τους σχεδιαστές της ιταλικής εταιρείας.

Για τη δημιουργία της ειδικής έκδοσης το σχεδιαστικό κέντρο της Maserati συνεργάστηκε με τον Ray Allen ο οποίος τους μίλησε για την καριέρα του, τις νίκες του και την αγάπη του για το Miami. Να θυμίσουμε πως ο αμερικανός μπασκετμπολίστας κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε σπάσει το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην κανονική περίοδο και στα playoffs του NBA.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube