Επίσημο: Νέα Maserati Levante GTS

Επίσημο: Νέα Maserati Levante GTS

Στο Goodwood Festival of Speed παρουσίασε η Maserati τη νέα Levante GTS των 550 ίππων.

Η Maserati επέλεξε το 25ο FOS για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Levante GTS. Η νέα έκδοση επιδόσεων χρησιμοποιεί τον 3.8 V8 Twin Turbo που φέρει και η Quattroporte GTS, άλλα έχει επαναρυθμιστεί για απόλυτη συνεργασία με το σύστημα τετρακίνησης Q4 Intelligent All-Wheel Drive.

Η απόδοση του κινητήρα έχει φτάσει τους 550 ίππους στις 6.250 rpm και η ροπή τα 74,4 kgm από τις 2.500 έως τις 5.500 rpm. Επιπλέον, όπως συμβαίνει με όλα τα V8 μοτέρ της Maserati, συναρμολογείται από την Ferrari στο Maranello.

Χάρη στην αξιοσημείωτη αναλογία βάρους/ισχύος των 3,9 kg/ίππο, η νέα Levante GTS επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,2” και η τελική της ταχύτητα ακουμπά τα 292 km/h.

Maserati Levante GTS

Αλλαγές συναντάμε και στην ρύθμιση της ανάρτησης, καθώς και στον αισθητικό τομέα. Στο τελευταίο κομμάτι η Maserati προχώρησε σε επανασχεδιασμό των προφυλακτήρων και της μάσκας, χαρίζοντας ένα πιο επιθετικό παρουσιαστικό στο ιταλικό SUV επιδόσεων.

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της Maserati δημιούργησαν νέες ταπετσαρίες και τοποθέτησαν ορισμένα σπορ χαρακτηριστικά, όπως τα αλουμινένια πεντάλ και το τιμόνι με λεπτομέρειες ανθρακονημάτων. Ακόμα, η νέα έκδοση GTS μπορεί να εξοπλιστεί και ειδικά εξελιγμένο ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της Harman Kardon με 14 ηχεία.

Τέλος, από πλευράς εξοπλισμού η νέα Maserati Levante GTS μπορεί να εφοδιαστεί με Adaptive Full LED Matrix εμπρός φώτα, ενώ μπορεί να συνεργαστεί και με το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου της ευστάθειας IVC (Integrated Vehicle Control).

Maserati Levante GTS 1

[Πηγή: Maserati]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube