MG: Προ των πυλών μικροί τούρμπο κινητήρες και κιβώτια διπλού συμπλέκτη

MG: Προ των πυλών μικροί τούρμπο κινητήρες και κιβώτια διπλού συμπλέκτη

Η κινεζικής ιδιοκτησίας MG ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια οικογένεια σύγχρονων GDI (Gasoline Direct Injection) κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου και ενός 3κύλινδρου 1.000άρη τούρμπο κινητήρα.

Σύμφωνα μάλιστα και με τον υπεύθυνο κινητήρων της MG, Paul McNamara, σημείο αναφοράς για τον δικό τους 3κύλινδρο 1.000άρη τούρμπο κινητήρα πρέπει να είναι ο αντίστοιχος 1.000άρης Ecoboost της Ford.

Οι νέοι αυτοί GDI κινητήρες θα παρουσιαστούν στην Κίνα στα τέλη του 2014 και θα κάνουν τον ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο ένα χρόνο μετά. Εκτός από τον 3κύλινδρο 1.0 κινητήρα, την οικογένεια θα συμπληρώσουν ένας 1,4 λίτρων και ένας 1,5 λίτρων, όλοι με τα ίδια χαρακτηριστικά (τούρμπο και άμεσο ψεκασμό). Οι κινητήρες αυτοί θα εφοδιάσουν το σουπερμίνι MG 3, το crossover που θα βασίζεται στο πρωτότυπο MG CS και το μικρομεσαίο σεντάν MG 6.

Ο κ. McNamara όμως συνέχισε τις αποκαλύψεις του στους βρετανούς συνεργάτες μας, λέγοντάς τους ότι η MG ετοιμάζει και δύο ημιαυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη: ένα υγρού τύπου που μπορεί να διαχειριστεί μέχρι 36,7 kgm ροπής και ένα ξηρού τύπου που θα «αντέχει» μέχρι 22,8 kgm ροπής. Το υγρού τύπου θα λανσαριστεί φέτος στην αγορά της Κίνας, ενώ το ξηρού τύπου θα είναι έτοιμο μέχρι το 2015.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube