Μέσα στο 2023 τα νέα Fiat Panda και Punto!

Μέσα στο 2023 τα νέα Fiat Panda και Punto!

O ισχυρός άνδρας του ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, αποκάλυψε πως η αναβίωση του Fiat Punto έρχεται μέσα στο 2023 όπως και η νέα γενιά Fiat Panda.

Η Fiat θα έχει την τιμητική της το 2023. Ο όμιλος Stellantis, έπειτα από μια κερδοφόρα χρονιά, είναι έτοιμος να ρίξει ζεστό χρήμα στην ιταλική φίρμα, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο της με τουλάχιστον δύο νέα μοντέλα.

H 4η γενιά του best seller Panda, θα παρουσιαστεί και σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή μέσα στο 2023, ενώ το Punto θα επιστρέψει στο προσκήνιο, αποκλειστικά, ως ένα ηλεκτρικό supermini.

O όμιλος Stellantis φαίνεται πως πιστεύει πολύ στα «αυτοκίνητα πόλης», ακόμα και στη νέα ηλεκτρική εποχή, κάτι που αποδεικνύεται εμπράκτως και από τις μελλοντικές προτάσεις που θα ρίξει στην αγορά.

Στόχος του ομίλου, είναι τη χρονιά που διανύουμε να διαθέτει τουλάχιστον 30 ηλεκτρικά μοντέλα (από 22 που αριθμεί σήμερα) στο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο του, με προοπτική αυτά να φθάσουν τα 42 έως τα τέλη του 2024. 

Το νέο Fiat Panda θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του ομίλου στο Tychy της Πολωνίας, εκεί όπου παράγεται και το νέο νέο Jeep Avenger, πράγμα που σημαίνει ότι η 4η γενιά Panda θα χρησιμοποιεί την e-CMP πλατφόρμα που δύναται να υποστηρίξει πέρα από αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις και εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

fiat

Αντίθετα, η επαναφορά του Punto στις επάλξεις, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά, με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Ο CEO της Fiat, Oliver François, τόνισε ότι η αναβίωση του Punto θα βοηθήσει σημαντικά την εταιρεία (σε εμπορικό επίπεδο) στην κλάση των supermini οχημάτων. 

Σε συνδυασμό δε με τη νέα γενιά Panda και τις επόμενες προτάσεις που θα ακολουθήσουν, η ιταλική φίρμα ευελπιστεί να γίνει ξανά, ο κυρίαρχος στα αυτοκίνητα πόλης.

Το πρωτότυπο Centoventi του 2019, θα αποτελέσει τη σχεδιαστική βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούν τα περισσότερα από τα μελλοντικά αυτοκίνητα πόλης της Fiat. Επιπλέον, η φιλοσοφία του Centoventi (κατασκευασμένο σε μεγάλο βαθμό από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες) θα βρει επίσης εφαρμογή σε όλα τα μελλοντικά «city cars» των Ιταλών.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube