Mercedes-Benz: Ξεκινά η παραγωγή της CLA Coupé δεύτερης γενιάς

Mercedes-Benz: Ξεκινά η παραγωγή της CLA Coupé δεύτερης γενιάς

Τα πρώτα κομμάτια του νέου 4θυρου κουπέ της Στουτγάρδης βγαίνουν ήδη από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της φίρμας στην Ουγγαρία.

Το εργοστάσιο της Mercedes-Bnez που εδρεύει στο Kecskemét της Ουγγαρίας άρχισε να ξεφουρνίζει τα πρώτα αντίγραφα της 4θυρης κουπέ CLA. Η δεύτερη γενιά της θα κατασκευάζεται εκεί μαζί με την κόμπακτ Α-Class και τη δυναμική στέισον CLA Shooting Brake. 

Ο διευθυντής παραγωγής της Mercedes-Benz, Markus Schäfer, δήλωσε: «Η ταχύτητα με την οποία έγινε το λανσάρισμα της νέας γενιάς CLA Coupé αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του διεθνούς δικτύου της παραγωγής μας για κόμπακτ μοντέλα. Το εργοστάσιο του Kecskemét συνδέεται στενά με επιτυχία της προηγούμενης γενιάς της, γι’ αυτό γράφουμε σήμερα ένα νέο κεφάλαιο με τη δεύτερη γενιά του μοντέλου. Η εγκατάσταση συνεχίζει να λειτουργεί με τεχνολογίες αιχμής».

Mercedes-Bnez Kecskemét

Το Kecskemét, το 2013, ανέλαβε την αποστολή να συμβάλλει στο λανσάρισμα της νέας CLA Coupé, ενός μοντέλου που στόχος του ήταν (και είναι) να προσελκύσει νεαρότερο πελατολόγιο στους αντιπροσώπους της εταιρείας. Τα έξι χρόνια που πέρασαν δικαίωσαν τη φίρμα: 750.000 αυτοκίνητα της πρώτης γενιάς έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής. Οι πωλήσεις της νέας Mercedes-Benz CLA Coupé θα ξεκινήσουν τον προσεχή Μάιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube