Mercedes-Benz: Πρώτο σκίτσο της GLC Coupé

Mercedes-Benz: Πρώτο σκίτσο της GLC Coupé

Η σπορ εκδοχή του μεσαίου SUV GLC ετοιμάζεται εν όψει της παρουσίασής του το 2017.

Η Mercedes-Benz άργησε αρκετά να μπει στο segment των σπορ SUV, με την GLE Coupé να παρουσιάζεται μόλις στα τέλη του περασμένου έτους.

Σε αντίθεση όμως με την άμεση ανταγωνίστρια της BMW X6, η Χ4 θ’ αποκτήσει πολύ πιο άμεσα μία αντίπαλο με το τριάκτινο αστέρι στη μάσκα.

Η GLC Coupé, το πρώτο σκίτσο της οποίας μόλις δημοσιεύτηκε, θα παρουσιαστεί στη μορφή «σπουδής, σχεδόν έτοιμης για την παραγωγή», όπως αναφέρει η εταιρεία, στο Σαλόνι της Σαγκάης στις 20 Απριλίου.

Το σπορ crossover αναμένεται το 2017 και θα βασίζεται στην GLC, δηλαδή την αντικαταστάτρια της GLK, αλλά με έμφαση στη σχεδίαση και τα σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά και όχι τόσο την πρακτικότητα. Και τα δύο μοντέλα πάντως θα χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα και τα περισσότερα μηχανικά μέρη της C-Class.

Η γκάμα των κινητήρων θα είναι κοινή και στα δύο SUV, περιλαμβάνοντας μοτέρ βενζίνης και ντίζελ ενώ δεν αποκλείεται η Coupé να «δανειστεί» το υβριδικό σύστημα της πιο συμβατικής αδελφής της, που θα παρουσιαστεί το 2016.

Σύμφωνα με τη Mercedes, η σχεδίαση της GLC Coupé δείχνει τη στυλιστική κατεύθυνση που θ’ ακολουθήσει η μάρκα για τα μελλοντικά της SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube