Mercedes-Benz: Νέα C63 AMG coupe

Mercedes-Benz: Νέα C63 AMG coupe

Συμπληρώνοντας τη γκάμα της νέας σειράς C Class, και αμέσως μετά την παρουσίαση στο Σαλόνι της Γενεύης της C Class Coupe, η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και πληροφορίες για τη νέα C63 AMG coupe. To μοντέλο θα αρχίσει να πωλείται από το προσεχές καλοκαίρι. Η C63 AMG Coupe θα εφοδιάζεται με τον V8 6.3 λίτρων κινητήρα της AMG, ο οποίος αποδίδει 457 ίππους με ροπή αντίστοιχα 600Nm. Αυτό στον τομέα των επιδόσεων σημαίνει επιτάχυνση 0-100χλμ/ωρα στα 4,5 δευτ. και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250χλμ/ωρα.
Το δυναμικό κουπέ επωφελείται από όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες της εταιρείας, όπως το 7τάχυτο κιβώτιο AMG Speedshift MCT που με τη λειτουργία "Controlled Efficiency" και τη νέα αντλία του συστήματος διεύθυνσης βοηθούν σε μείωση της κατανάλωσης η οποία ανακοινώθηκε στα 12 λίτρα/100 χλμ.
Η κατανάλωση αυτή δεν μεταβάλλεται ακόμα και με την εφαρμογή του κιτ βελτίωσης της AMG που μπορεί να ανεβάσει την ιπποδύναμη στα 487 άλογα με αντίστοιχη τιμή επιτάχυνσης τα 4,4 δευτ. Το κιτ αυτό βασίζεται σε τεχνολογία δανεισμένη από την SLS AMG και περιλαμβάνει επεμβάσεις στα πιστόνι, στους συνδέσμους και στον εκκεντροφόρο ώστε να μειωθεί το βάρος και οι τριβές. Μικρές αισθητικές διαφορές ξεχωρίζουν τη βελτιωμένη έκδοση από τη στάνταρ στις εισαγωγές και τον προφυλακτήρα εμπρός καθώς και στο ανθρακονημάτινο σπόιλερ πίσω.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube