Mercedes-Benz EQ: Οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2022

Mercedes-Benz EQ: Οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2022

Από το μικρότερο SUV της Mercedes-Benz με το όνομα EQA μέχρι τη ναυαρχίδα EQS.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τη γκάμα EQ η οποία θα επεκταθεί με έξι νέα μοντέλα μέχρι το 2022, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους σε οχτώ.

Η EQS, η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών Mercedes-Benz, θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, με την παραγωγή της να ξεκινά στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Sindelfingen. 

Το premium C-SUV με το όνομα EQA που θα αποτελεί την ηλεκτρική έκδοση της GLA θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 και θα παράγεται στο εργοστάσιο Rastatt στη Γερμανία αλλά και στην Κίνα. Μέσα στο έτος θα κυκλοφορήσει και η συγγενική και ελαφρώς μεγαλύτερη EQB (ηλεκτρική έκδοση της GLB) που θα παράγεται σε Ουγγαρία και Κίνα.

Mercedes-Benz EQA

Πριν από το τέλος του 2021, θα κυκλοφορήσει και η EQE, ένα πολυτελές σεντάν με διαστάσεις παρόμοιες με αυτές της E-Class. Η παραγωγή της θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο Bremen στη Γερμανία για την Ευρώπη, και στην Κίνα για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς.

Το 2022 η γκάμα θα επεκταθεί με την προσθήκη δύο ακόμα ηλεκτρικών SUV - των EQE SUV (ηλεκτρική GLE) και EQS SUV (ηλεκτρική GLS)  - που θα τοποθετηθούν πάνω από την υφιστάμενη EQC και θα παράγονται σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Μέσα στο ίδιο έτος θα κυκλοφορήσει και η EQV, δηλαδή το ηλεκτρικό MPV της Mercedes-Benz.

Εκτός από τις οχτώ ηλεκτρικές Mercedes-Benz, μέχρι το 2025 θα έχουμε και 25 εκδόσεις Plug-in Hybrid των μοντέλων της. Στόχος είναι ηλεκτρικά και PHEV να αφορούν πάνω από το 50% των πωλήσεών της μέχρι το 2030. Παράλληλα, η εταιρεία θέλει μέχρι το 2022 όλα τα εργοστάσιά της να έχουν μηδενικό αποτύπωμα CO2. Εδώ να σημειώσουμε πως η γερμανική φίρμα θα παράγει τις δικές τις μπαταρίες στα εργοστάσια Kamenz (Γερμανία), Untertürkheim/Hedelfingen (Γερμανία), Jawor (Πολωνία), Tuscaloosa (ΗΠΑ) και Beijing (Κίνα).

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube