Mercedes-Benz Citan MY2015: Πιο αποδοτικά μοτέρ και περιορισμένη αναβάθμιση

Mercedes-Benz Citan MY2015: Πιο αποδοτικά μοτέρ και περιορισμένη αναβάθμιση

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε μια σειρά από αναβαθμίσεις στην γκάμα των κινητήρων και στον εξοπλισμό του μικρού βαν, επαγγελματικού και επιβατικού, της εταιρείας.

Με πρόγραμμα να λανσαριστεί εμπορικά τον ερχόμενο Ιούνιο, το αναβαθμισμένο Mercedes-Benz Citan αποκτά γκάμα κινητήρων που υπακούει στις ρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6, χωρίς μάλιστα τη χρήση τεχνολογίας SCR - Selective Catalytic Reduction που είναι η πιο ακριβή και αποδοτική καταλυτική μετατροπή.

Αυτό επετεύχθη με τη χρήση «εσωτερικών μέτρων στον κινητήρα», ένα καταλυτικό μετατροπέα με «αποθήκη» οξειδίων του αζώτου (NOx) και προσθέτοντας το στάνταρ πακέτο BlueEFFICIENCY με λειτουργία ECO start/stop. Χάρη σε αυτές τις αναβαθμίσεις, η κατανάλωση για τα μοντέλα ντίζελ έπεσε στα 4,3 lt/100 km και η μέγιστη ροπή αυξήθηκε κατά δύο χιλιογραμμόμετρα.

Εκτός από τις μικρές επεμβάσεις στα μοτέρ όμως, το Citan μπορεί πλέον να εφοδιαστεί με κάμερα οπισθοπορείας και νέο σύστημα GPS συνδυασμένο με 3,5ιντση οθόνη. Τα Citan με το μακρύ αμάξωμα θα είναι επίσης διαθέσιμα με ένα νέο περιστρεφόμενο φως ανάγνωσης πάνω από τις εμπρός θέσεις. Στην γκάμα έχουμε πλέον και μια μετονομασία, καθώς το Citan Crewbus άλλαξε όνομα σε Citan Tourer για να εξομοιωθεί με την ονοματολογία που χρησιμοποιείται στο Vito.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube