Μην περιμένετε τούρμπο στο Subaru BRZ! Και να γιατί!

Μην περιμένετε τούρμπο στο Subaru BRZ! Και να γιατί!

Ενώ όλος ο πλανήτης περιμένει μια έκδοση του Subaru BRZ με τούρμπο, η εταιρία δηλώνει κατηγορηματικά ότι αυτό δεν θα συμβεί, και εξηγεί γιατί.

Η Subaru έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο τοποθέτησης τούρμπο στο BRZ, με την εξήγηση γι’ αυτό να δίνεται από τα χείλη του Todd Hill, car line planning manager της φίρμας στις ΗΠΑ.

Στη σχετική ερώτηση που του απηύθυνε το CarBuzz για την τοποθέτηση τούρμπο, ο Hill απάντησε ότι «θα γινόταν ένα διαφορετικό αυτοκίνητο». Εξήγησε ότι «ένα τούρμπο θα αύξανε το βάρος και το κόστος. Εξάλλου το Subaru BRZ ποτέ δεν προοριζόταν για τις ευθείες, όπως η Ford Mustang ή η Chevrolet Camaro». Με δεδομένη την ύπαρξη επίπεδου κινητήρα και τον χώρο κάτω από το καπό, ο Hill θεωρεί ότι «ένα τούρμπο απλώς δεν χωράει, και η τοποθέτησή του εκεί μέσα θα ήταν δύσκολο εγχείρημα». Αναρωτιόμαστε βέβαια πώς το καταφέρνουν οι βελτιωτές…

Πάντως ο Hill αναγνωρίζει ότι η δύναμη δεν είναι ποτέ αρκετή. «Είμαι πάντα υπέρ της παραπάνω δύναμης, αλλά ένα τούρμπο θα άλλαζε το αυτοκίνητο πάρα πολύ», δήλωσε. Επιπλέον, απέκλεισε και το ενδεχόμενο εξέλιξης μιας τετρακίνητης έκδοσης. «Το BRZ έχει κέντρο βάρους τόσο χαμηλά που συναγωνίζεται supercars. Ένα σύστημα τετρακίνησης θα το χαλούσε αυτό». Στην ερώτηση για το αν και πότε θα προκύψει η 2η γενιά του BRZ, ο Hill αρνήθηκε να απαντήσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GT86 με κινητήρα από Ferrari 458 Italia [video]

«Προς το παρόν είμαστε ευχαριστημένοι με το αυτοκίνητό μας», δήλωσε. Στις ΗΠΑ άλλωστε το Subaru BRZ 2017 διατίθεται και με το Performance Package. Αυτό περιλαμβάνει εμπρός φρένα της Brembo, αμορτισέρ Sachs Performance, φαρδύτερες ζάντες και αναθεωρημένο σύστημα ευστάθειας, και κοστίζει μόνο $1.195 (€1.080). «Θέλαμε να το κρατήσουμε προσιτό, απευθύνεται σε όλους τους φίλους της σπορ οδήγησης».

[Πηγή: CarBuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube