Με έναν… οικογενειακό αγώνα 1.422 km θα παρουσιαστεί το νέο Hyundai i30 Ν Fastback [video]

Με έναν… οικογενειακό αγώνα 1.422 km θα παρουσιαστεί το νέο Hyundai i30 Ν Fastback [video]

Οι οδηγοί της Hyundai Gabriele Tarquini και Thierry Neuville θα οδηγήσουν το αυτοκίνητο από τη Ρώμη στο Παρίσι.

Με έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο η Hyundai θα παρουσιάσει στις 26 Σεπτεμβρίου το i30 N Fastback.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, δύο οδηγοί, ο  Gabriele Tarquini που προηγείται στο πρωτάθλημα του WTCC οδηγώντας ένα Hyundai i30 N TCR της BRC Racing Team και ο Thierry Neuville, πρωτοπόρος στη βαθμολογία του WRC με ένα Hyundai i20 WRC, θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα 1422 χιλιομέτρων , από τη Ρώμη στο Παρίσι οδηγώντας το νέο Hyundai i30 Ν Fastback.

Η ανακοίνωση της εταιρείας συνοδεύεται από ένα βίντεο teaser και δεν αναφέρει τίποτε περισσότερο, παραπέμποντας στις 26 Σεπτεμβρίου για το αποτέλεσμα της «κόντρας» και λοιπές λεπτομέρειες.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι οδηγοί θα προσπαθήσουν να σπάσουν κάποιο ρεκόρ δίχως πάλι να αναφέρεται ποιο είναι αυτό.

To i30N Fastback θα χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη με το αδελφό hatchback και θα έχει αρκετά πιο δυναμική εμφάνιση. Η τελευταία, πέρα από τις παρόμοιες απολήξεις της εξάτμισης, θα διαφοροποιείται από το 5θυρο χάρη στα νέα σχέδια των τροχών και την ελαφρώς αλλαγμένη σχεδίαση των αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Ο κινητήρας θα είναι ο δίλιτρος T-GDI που έχουμε γνωρίσει και στο i30N Hatchback, με την απλή έκδοση να αποδίδει 250 ίππους και αυτή με το N Performance Pack να έχει 275.

Και οι δύο εκδόσεις του νέου i30 N Fastback είναι προσθιοκίνητες και συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ σε σχέση με το Hatchback δεν αναμένεται να υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πιάνει τα 100 km/h από στάση σε 6,1” και η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 250 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube