Mε 843 υβριδικούς ίππους η νέα Mercedes-AMG GT

Mε 843 υβριδικούς ίππους η νέα Mercedes-AMG GT

Η νέα γενιά της Mercedes-AMG GT θα λανσαριστεί μέσα στο 2023 και στην κορυφή της γκάμας της θα βρίσκεται μια plug-in υβριδική έκδοση με 843 PS.

Mercedes-AMG GT

Oκτώ χρόνια ύστερα από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς της, η επιβλητική και πιο σπορ πρόταση στην γκάμα της Mercedes-AMG ετοιμάζεται να περάσει στη δεύτερη γενιά της. Η νέα Mercedes-AMG GT θα αποτελεί ουσιαστικά το κουπέ αδελφάκι της νέας Mercedes-AMG SL.

Κάτω από το καπό της θα φιλοξενεί τον twin-turbo V8 4,0 lt ο οποίος, όπως και στην SL, ανάλογα με την έκδοση θα αποδίδει 476 ή 585 PS. Συνεχίζοντας την παράδοση του προκατόχου της, αργότερα θα ακολουθήσουν και πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις όπως η AMG GT R και η AMG GT Black Series.

Mercedes-AMG GT

Όλα δείχνουν όμως ότι ούτε ένα σπόρτσκαρ όπως η AMG GT μπορεί να αποφύγει τον εξηλεκτρισμό. Έτσι, στην κορυφή της γκάμας του γερμανικού μοντέλου θα βρίσκεται το γνωστό plug-in υβριδικό σύστημα από την GT 63 S E Performance.

Το θερμικό μέρος του συνόλου αποτελείται από έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων που αποδίδει 639 PS και συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 204 PS. Όλα αυτά μεταφράζονται σε μια συνδυαστική ισχύ που φτάνει τους 843 PS και τα 1.400 Nm, νούμερα που θα κάνουν την AMG GT να κοιτάει στα μάτια τις Ferrari 296 GTB και McLaren Artura.

H ισχύς θα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν εννέα σχέσεων. Οι μπαταρίες του συστήματος θα έχουν χωρητικότητα 6,1 kWh και θα μπορούν να προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία περίπου 12 km, με τη φόρτισή τους να μπορεί να γίνει και από οικιακή πρίζα ισχύος έως 3,6 kW. Φήμες θέλουν το σπριντ από στάση για τα 100 km/h να πραγματοποιείται σε λιγότερα από 3,0”. 

Mercedes-AMG GT

Στη βάση της γκάμας, όπως και στην SL 43 , θα βρίσκεται ο δίλιτρος τούρμπο με ήπια υβριδικό σύστημα 48V απόδοσης 381 PS και 480 Nm ροπής.

Τέλος, η δεύτερη γενιά της AMG GT θα έχει σημαντικά αυξημένη ακαμψία σε σχέση με τον προκάτοχο της, θα κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων, ενώ όλες οι εκδόσεις πλην της βασικής θα είναι τετρακίνητες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη νέα AMG GT θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να έρθουμε πιο κοντά στο ντεμπούτο της, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2023. 

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube