McLaren: Μειώνει την παραγωγή της Elva σε 149 μονάδες

McLaren: Μειώνει την παραγωγή της Elva σε 149 μονάδες

Η McLaren Elva γίνεται ακόμη πιο σπάνια.

Η Elva, το ανοικτό υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής της McLaren που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019, θα γίνει ακόμη πιο σπάνιο, καθώς η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε πως θα μειώσει την παραγωγή του στις 149 μονάδες. Να θυμίσουμε πως αρχικά η εταιρεία είχε ανακοινώσει παραγωγή 399 μονάδων και στη συνέχεια μείωσε τον αριθμό σε 249 πριν φτάσουμε στο σημερινό 149 που προφανώς έχει να κάνει με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ McLaren Elva: Το απόλυτο roadster

Η ανακοίνωση για τη μείωση αριθμού παραγωγής έγινε μαζί με την παρουσίαση ενός νέου configurator εικονικής πραγματικότητας (McLaren Advanced Visualiser) που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους πελάτες να φτιάξουν και να δουν την Elva όπως ακριβώς θέλουν, μέσα από το εκτενές πρόγραμμα εξατομίκευσης της McLaren Special Operations. Το αποτέλεσμα είναι εικόνες υπερ-υψηλής ανάλυσης που μοιάζουν με πραγματικές φωτογραφίες.

Ενδεικτικά, η McLaren δημοσίευσε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς για την Elva που δημιουργήθηκαν από τη σχεδιαστική της ομάδα. Εκτός από τις αποχρώσεις για το ανθρακονημάτινο αμάξωμα και τα σχέδια τροχών, οι επιλογές είναι πολλές και για τις επενδύσεις στο εσωτερικό. Ανάμεσά τους έχουμε το αδιάροχο και ανθεκτικό Ultrafabrics που είναι εμπνευσμένο από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα πολυτελή yachts.

Να θυμίσουμε πως η Elva που ανήκει στη σειρά Ultimate Series και είναι το ελαφρύτερο μοντέλο παραγωγής της McLaren, βασίζεται σε ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο και χρησιμοποιεί κεντρικά τοποθετημένο twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων με απόδοση 815 PS. Όσο για την τιμή της, αυτή ξεκινά από τα £1.425.000 (€1.555.246).

Περισσότερα για την McLaren Elva εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube