McLaren 765LT: Το αντίπαλο δέος της Ferrari Pista [video]

McLaren 765LT: Το αντίπαλο δέος της Ferrari Pista [video]

Χαμηλότερο βάρος, πιο κοφτερό κράτημα και αυξημένη απόδοση διαμορφώνουν το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Super Series.

Η McLaren παρουσίασε την 765LT (Long Tail) - το πολυαναμενόμενο κορυφαίο μοντέλο της σειράς Super Series το οποίο θέτει νέα στάνταρ όσον αφορά τις επιδόσεις και τους χρόνους σε πίστα. Το υπεραυτοκίνητο ουσιαστικά αντικαθιστά την 675LT στη γκάμα της εταιρείας, και αποτελεί μια βελτιωμένη έκδοση της 720S.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη McLaren 720S [video]

Το μοντέλο βασίζεται στο monocoque ανθρακονημάτινο σασί των Super Series. Ο κεντρικά τοποθετημένος twin-turbo V8 κινητήρας 4,0 λίτρων έχει δεχθεί την περιποίηση των μηχανικών της McLaren με αποτέλεσμα να αποδίδει 765 PS και 800 Nm, δηλαδή +45 PS και +30 Nm σε σχέση με τη συγγενική 720S. Το μοτέρ συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων το οποίο προσφέρει 15% ταχύτερες αλλαγές. Σύμφωνα με την McLaren, η 765LT χρειάζεται 2,8" (-0,1") για τα 0-100 km/h και 7,2" (-0,6") για τα 0-200 km/h, με την τελική ταχύτητα στα 330 km/h.

McLaren 765LT

Η 765LT ζυγίζει 1.229 kg (στεγνό), είναι δηλαδή κατά 80 kg ελαφρύτερη από την 720S, χάρη στη νέα εξάτμιση από τιτάνιο (40% ελαφρύτερη), τα λεπτότερα κρύσταλλα, το πίσω παρμπρίζ από πολυκαρβονικό και την εκτενή χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα και την καμπίνα. Το δελτίο τύπου της McLaren αναφέρει επίσης πως η 765LT είναι 50 kg ελαφρύτερη από τον πιο άμεσο ανταγωνιστή της - υπονοώντας φυσικά την Ferrari 488 Pista.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Pista [video]

Εκτός από την αύξηση της ισχύος και τη μείωση του βάρους, οι τεχνικοί της McLaren επενέβησαν στο στήσιμο της 765LT για ακόμα καλύτερη συμπεριφορά στην πίστα. Η χαμηλωμένη ανάρτηση (-5mm εμπρός) έχει νέα ελατήρια και αμορτισέρ, τα μετατρόχια έχουν μεγαλώσει (+6mm εμπρός), το τιμόνι έχει νέα ρύθμιση ενώ το ενεργό σύστημα Proactive Chassis Control II απέκτησε νέο λογισμικό. 

McLaren 765LT

Εξωτερικά, η 765LT φορά νέο αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα που αυξάνει την παραγωγή κάθετης δύναμης κατά 25%. Το πακέτο περιλαμβάνει νέο προφυλακτήρα εμπρός με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και σπλίτερ, νέα πλευρικά μαρσπιέ με ενσωματωμένα πτερύγια και ανασχεδιασμένη ουρά με μεγαλύτερη ενεργή αεροτομή, κεντρικά τοποθετημένες τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο, διαφορετικές εσοχές με κυψελωτό φόντο και νέο προφυλακτήρα με μεγάλο διαχύτη και πλευρικά πτερύγια.

Οι ελαφριές σφυρήλατες ζάντες με 10 ακτίνες φορούν ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R και κρύβουν πίσω τους τα ελαφρύτερα και πιο ανθεκτικά φρένα Carbon Ceramic της Senna (προαιρετικά).

McLaren 765LT

Όπου και να κοιτάξει κανείς στην καμπίνα θα δει ανθρακονήματα και επενδύσεις από Alcantara. Τα ανθρακονημάτινα καθίσματα είναι 18 kg ελαφρύτερα από αυτά της 720S, το ηχοσύστημα και το air condition έχουν αφαιρεθεί για εξοικονόμηση βάρους (προαιρετικά μπορούν να προστεθούν στον εξοπλισμό), όπως και οι θήκες στις πόρτες που έχουν αντικατασταθεί από δίχτυ. Παρόλα αυτά στη κεντρική κονσόλα παραμένει η οθόνη αφής 8" με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και πίσω από το τιμόνι ο γνωστός περιστρεφόμενος ψηφιακός πίνακας οργάνων με δύο όψεις.

Η McLaren θα κατασκευάσει 765 μονάδες της 765LT, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο του 2020. Όσο για την τιμή, η βρετανική φίρμα δεν την ανακοίνωσε επίσημα, οπότε θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε  με τα κεντρικά στο Woking αν θέλετε να πάρετε μια καλή προσφορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube