McLaren 675LT: Μόνο σε 500 κομμάτια [video]

McLaren 675LT: Μόνο σε 500 κομμάτια [video]

Η πιο σπορ έκδοση του μικρότερου, ως τώρα, supercar της McLaren θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό κομματιών.

Το ταχύτερο, ελαφρύτερο και ισχυρότερο μέλος της σειράς Super Series θα είναι μόνο για λίγους.

Κι αυτό επειδή αφενός η παραγωγή της δεν θα ξεπεράσει τις 500 μονάδες, αφετέρου η τιμή της ξεκινά, στην Βρετανία, από τις £259,500, ή €357.277!

Η 675LT παίρνει το όνομά της από την ισχύ των 675 ίππων και την «Longtail» πτέρυγα που, παρότι είναι κατά 50% μεγαλύτερη από αυτή της 650S είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και, συνεπώς, ελαφρύτερη. Η McLaren έχει δώσει μεγάλη προσοχή στο βάρος, μειώνοντάς το κατά 100 kg, στα 1.230.

Στον V8 των 3,8 λίτρων έχουν αλλαχθεί πάνω από το 50% των μηχανικών μερών για αυξημένη ισχύ, ροπή και οδηγησιμότητα. Σε αυτά συνεισφέρουν τα νέα turbo, η ανασχεδίαση των κυλινδροκεφαλών και της πολλαπλής εξαγωγής, οι νέοι εκκεντροφόροι, οι ελαφρύτερες μπιέλες και μια νέα αντλία καυσίμου με ταχύτερη ροή.

Ως αποτέλεσμα, τα 0-100 km/h έρχονται σε 2,9¨, τα 0-200 km/h σε 7,9¨ και η τελική φτάνει τα 330 km/h.

Κάτω από τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα βρίσκεται ένα ευμεγέθες σπλίτερ για μεγαλύτερη αρνητική άντωση. Τα νέα μαρσπιέ προσφέρουν ομαλότερη ροή του αέρα ο οποίος κατευθύνεται στην μικρή εισαγωγή εμπρός από τους πίσω τροχούς και ψύχει, όπως και οι ευμεγέθεις πλαϊνές εισαγωγές, τα πλευρικά τοποθετημένα ψυγεία.

Η 675LT διαθέτει μια μινιμαλιστική καμπίνα με δύο ανθρακονημάτινα μπάκετ ντυμένα με αλκαντάρα τα οποία μοιάζουν με αυτά της Ρ1. Προαιρετικά, διατίθεται το Club Sport Pack που περιλαμβάνει ζώνες τεσσάρων σημείων, πυροσβεστήρα και μια μπάρα από τιτάνιο πίσω από τα καθίσματα.

[Πηγή: McLaren Automotive]

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube