McLaren 720S Le Mans: Η πιο όμορφη από όλες

McLaren 720S Le Mans: Η πιο όμορφη από όλες

Συλλεκτική έκδοση περιορισμένης παραγωγής με αφορμή τα 25 χρόνια από τη νίκη της McLaren στο Le Mans.

Η McLaren παρουσίασε την 720S Le Mans, μια επετειακή έκδοση περιορισμένης παραγωγής 50 μονάδων με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από τη νίκη της εταιρείας στις 24 Ώρες του Le Mans.

Στις 18 Ιουνίου του 1995, η McLaren κατέκτησε την πρώτη θέση στον αγώνα αντοχής 24 Ωρών του Le Mans στην πρώτη της συμμετοχή ως κατασκευαστής με τους οδηγούς JJ Lehto, Yannick Dalmas και Masanori Sekiya πίσω από το τιμόνι της θρυλικής McLaren F1 GTR #59. Με αφορμή αυτό το θρίαμβο, η McLaren κυκλοφόρησε την ειδική έκδοση της 720S coupé με αρκετές αναφορές στο ένδοξο παρελθόν της εταιρείας.

McLaren 720S Le Mans

Εξωτερικά, το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε απόχρωση McLaren Orange ή Sarthe Grey, σε συνδυασμό με εμπρός σπλίτερ, πλευρικά μαρσπιέ και πίσω προφυλακτήρα σε Ueno Grey και λογότυπο "McLaren 25 anniversary Le Mans" στο προφίλ. Οι γρίλιες στα εμπρός φτερά είναι από ανθρακονήματα, η οροφή σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα με ενσωματωμένη εισαγωγή αέρα και οι λεπτομέρειες είναι βαμμένες σε gloss black.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι πανέμορφες πεντάκτινες ζάντες LM που παραπέμπουν στους τροχούς της F1 GTR και  κρύβουν πίσω τους χρυσές δαγκάνες φρένων. Προαιρετικά, οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν από τη γκάμα αξεσουάρ MSO Defined και MSO Bespoke, προσθέτοντας αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα.

McLaren 720S Le Mans

Στο εσωτερικό βρίσκουμε επενδύσεις από Alcantara με πινελιές σε McLaren Orange ή Dove Grey, καθίσματα αγωνιστικού τύπου από ανθρακονήματα, σημάδι στην κορυφή του τιμονιού σε πορτοκαλί ή γκρι απόχρωση, ειδικά πατάκια και μια πλακέτα που φέρει την επιγραφή "McLaren 25 Anniversary Le Mans". Προαιρετικά διατίθενται ζώνες 6 σημείων από το τμήμα MSO, αεραγωγοί από ανθρακονήματα, προεκτάσεις των paddles αλλαγής σχέσεων κ.α. Επιπλέον, ο αριθμός πλαισίου κάθε μιας από τις 50 McLaren 720S Le Mans ξεκινά με το 298 - δηλαδή τον αριθμό των γύρων που συμπλήρωσε η F1 GTR το 1995.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός twin-turbo V8 κινητήρας 4,0 λίτρων με απόδοση 720 PS που χαρίζει στο μοντέλο επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,9" και τελική ταχύτητα 341 km/h.

Η τιμή της McLaren 720S Le Mans στη Μ.Βρετανία ξεκινά από τις £254.500 (€284.583) με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Σεπτέμβριο. Από τις 50 μονάδες της ειδικής έκδοσης μόλις οι 16 προορίζονται για την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube