Mazda2: Μικρές αναβαθμίσεις, σπέσιαλ έκδοση «Homura»

Mazda2: Μικρές αναβαθμίσεις, σπέσιαλ έκδοση «Homura»

Μεταξύ των ανανεώσεων του MY2022 του ιαπωνικού σουπερμίνι, του Mazda2, υπάρχουν ένας κινητήρας 115 ίππων και μια ειδική έκδοση ονόματι «Homura».

Η επόμενη γενιά του Mazda2 αναμένεται να βασιστεί στο νέο Toyota Yaris. Εν τω μεταξύ, το υφιστάμενο μοντέλο επωφελείται από κάποιες αλλαγές που αντιστοιχούν στο model year 2022. Στην πραγματικότητα τίποτα το συνταρακτικό από την ανανέωση του ιαπωνικού σουπερμίνι πριν από δύο χρόνια.

Μεταξύ των νεωτερισμών του Mazda2 ξεχωρίζουμε ένα νέο χρώμα για το αμάξωμα με την ονομασία «Platinum Quartz». Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, η συμβατότητα με το Apple Car Play είναι πλέον ασύρματη. Οπότε, όποιος χρησιμοποιεί iPhone δεν χρειάζεται να το συνδέσει με καλώδιο για να απεικονίσει τις λειτουργίες του απευθείας στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Mazda2 MY2022

Κάτω από το καπό, το 1.500άρι μοτέρ Skyactiv-G βελτιώθηκε. Η έκδοση των 90 ίππων με σύστημα mild hybrid ανακοινώνεται πλέον με εκπομπές CO2 107 g/km, αντί για 120 g/km. Η Mazda αναφέρει επίσης μια έκδοση 115 ίππων επίσης mild hybrid.

Mazda2 MY2022

Όσον αφορά την γκάμα του Mazda2, η καινοτομία που ανακοίνωσε η Mazda Europe είναι η ειδική σειρά Homura που δίνει μια ελαφρώς πιο σπορ εμφάνιση στο 2άρι. Έτσι, στο εξωτερικό, υπάρχουν ζάντες 16 ιντσών και το καβούκι στους πλευρικούς καθρέφτες είναι μαύρο.

Mazda2 MY2022

Στην καμπίνα, ταμπλό, ταπετσαρίες και αεραγωγοί υιοθετούν διακοσμήσεις σε κόκκινο χρώμα. Ωστόσο, αυτή η ειδική έκδοση και το αναβαθμισμένο 2άρι δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους στον ελληνικό κατάλογο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube