Mazda MX-5 990S: Ελαφρύτερο και πιο ικανό, αλλά μόνο για την Ιαπωνία! [video]

Mazda MX-5 990S: Ελαφρύτερο και πιο ικανό, αλλά μόνο για την Ιαπωνία! [video]

Η έκδοση 990S του Mazda MX-5 φέρει επιμέρους βελτιώσεις που μείωσαν το βάρος του στα μόλις 990 kg και θα είναι διαθέσιμη μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Μazda ΜΧ-5 ήταν ανέκαθεν το χαμηλό του βάρος. Τώρα το αγοραστικό κοινό της Ιαπωνίας έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια ακόμα πιο ελαφριά έκδοση του ρόουντστερ με την ονομασία 990S.

H νέα έκδοση του MΧ-5 παίρνει την ονομασία της από το βάρος του που ανέρχεται στα μόλις 990 kg. H Mazda πέτυχε την μείωση του βάρους με διάφορες επιμέρους βελτιώσεις. Τα ηχομονωτικά υλικά έχουν μειωθεί και το καπό είναι πιο ελαφρύ. Οι ζάντες του 990S και τα φρένα της Brembo που είναι μεγαλύτερα πλέον εμπρός αφαιρούν 3,2 kg και 700 g αντίστοιχα από το βάρος του αυτοκινήτου.

Η συνολική μείωση περίπου 4 kg από τις ζάντες και τα φρένα δεν ακούγονται πολλά. Όμως οι μηχανικοί της Mazda ισχυρίζονται πως κάθε μείωση 1 kg από τη μη αναρτώμενη μάζα του αυτοκινήτου αντιστοιχεί σε μείωση της τάξης των 10 kg από το συνολικό βάρους του αυτοκινήτου.

990S

Για να διαφοροποιηθεί εμφανισιακά το 990S από τις υπόλοιπες εκδόσεις του ιαπωνικού ρόουντστερ οι δαγκάνες είναι πλέον μαύρες σε χρώμα με την μπλε επιγραφή Brembo να τις κοσμεί. Ο μπλε χρωματισμός συνεχίζεται στους αεραγωγούς και στην κουκούλα του MX-5.

Η εταιρία δεν έμεινε μόνο στη μείωση βάρους. Στο 990S προστέθηκε και το σύστημα «Vehicle Attitude Stabilization Control» του οποίου ο στόχος είναι η μείωση της κλίσης του αυτοκινήτου στις στροφές. Το σύστημα δουλεύει φρενάροντας ελάχιστα τον πίσω εσωτερικό τροχό μέσα στη στροφή όταν οι αισθητήρες του ανιχνεύσουν πλευρικές δυνάμεις μεγαλύτερες των 0,3 G. Το 990S εξοπλίζεται με το μοτέρ των 1,5 lt απόδοσης 132 PS χωρίς μπλοκέ διαφορικό. 

Τέλος, ο υπεύθυνος εξέλιξης της έκδοσης 990S, Shigeki Saito, δήλωσε ότι όσο πιο ελαφρύ είναι ένα αυτοκίνητο τόσο πιο απολαυστικό γίνεται. Σύμφωνα με τον ίδιο, ως αποτέλεσμα της μείωσης βάρους το ρόουντστερ της Mazda είναι καλύτερο από ποτέ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube