Mazda MX-5 2022 με βελτιωμένη ανάρτηση

Mazda MX-5 2022 με βελτιωμένη ανάρτηση

Το σύστημα Kinematic Posture Control θα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του Mazda MX-5 από την επόμενη χρονιά.

Η εταιρεία από τη Hiroshima παρουσίασε στην Ιαπωνία το Mazda MX-5 του 2022 που θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιανουάριο. H σημαντικότερη αλλαγή είναι η υιοθέτηση της τεχνολογίας Kinematic Posture Control (KPC) που η εταιρεία ανέπτυξε αποκλειστικά για το Mazda MX-5.

Το νέο σύστημα αναγνωρίζει διαφορά στην ταχύτητα περιστροφής μεταξύ των πίσω τροχών στις στροφές και επεμβαίνει φρενάροντας ελαφρά τον εσωτερικό τροχό.

Mazda MX-5, Kinematic Posture Control

Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει σημαντικά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις στροφές, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη σταθερότητα. Σημαντικό είναι το γεγονός πως το KPC, το οποίο δεν προσθέτει βάρος στο αυτοκίνητο, θα είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού για όλα τα Mazda MX-5 του 2022, είτε με μαλακή οροφή είτε με retractable fastback (RF).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ MX-5 990S: Ελαφρύτερο και πιο ικανό, αλλά μόνο για την Ιαπωνία! [video]

Αναφορικά με τον σχεδιασμό, οι δύο εκδόσεις αμαξώματος θα διαθέτουν το εξωτερικό χρώμα Platinum Quartz Metallic και το εσωτερικό από Terracotta. Το πρώτο συνδυάζει ένα «μεταξένιο» λευκό με ημιδιαφάνεια που μοιάζει με χαλαζία, ενώ το δεύτερο χαρίζει μια πλούσια σε χρώματα καμπίνα μαζί με το εξαιρετικά απαλό δέρμα Nappa. 

Η Mazda έχει προσθέσει επίσης και μια επιλογή μαλακής οροφής Dark Blue, καθώς και μια σειρά από νέες δυνατότητες συνδυασμού χρωμάτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube