Mazda CX-30: Τώρα και σε ηλεκτρική έκδοση για την Κίνα

Mazda CX-30: Τώρα και σε ηλεκτρική έκδοση για την Κίνα

Το Mazda CX-30 EV παρουσιάστηκε στην Έκθεση Σαγκάης.

Στο περίπτερο της Mazda στην Έκθεση Σαγκάης έκανε πρεμιέρα το CX-30 EV, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του C-SUV της ιαπωνικής φίρμας που προορίζεται για την αγορά της Κίνας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mazda CX-30 SkyActiv-D 116 AT

Το ηλεκτρικό CX-30 ξεχωρίζει με πρώτη ματιά από τις υπόλοιπες εκδόσεις, καθώς το αμάξωμα έχει υποστεί σημαντικές επεμβάσεις. Πιο συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί προεκτάσεις στους προφυλακτήρες, τα φτερά και τα μαρσπιέ, με αποτέλεσμα ολόκληρο το όχημα να έχει ψηλώσει προκειμένου να μην επηρεαστεί σημαντικά η απόσταση από το έδαφος.

Η Mazda δεν αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του CX-30 EV πέραν του ότι χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρες τεχνολογίας e-SkyActive όπως και το MX-30. Τα δύο μοντέλα είναι πιθανό να μοιράζονται αρκετά μηχανικά μέρη όπως την μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh. Η τοποθέτηση της μπαταρίας στο πάτωμα δικαιολογεί και το αυξημένο ύψος του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mazda MX-30

Το Mazda CX-30 EV θα παράγεται στην Κίνα ως προιόν της συνεργασίας μεταξύ Changan Automobile και Mazda. Καθώς το MX-30 δεν είναι διαθέσιμο στην Κίνα, το CX-30 EV θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό Mazda στη συγκεκριμένη αγορά με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το δεύτερο εξάμηνο του 2021. 

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube